Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Casa Zottu, ConstanțaCod 1115


Istoria Constanței reprezintă o pagină remarcabilă din istoriei României, orașul-port fiind astăzi una dintre cele mai timpurii așezări atestate pe teritoriul țării noastre. Tomis, fosta colonie grecească, se regăsea în ceea ce este astăzi numit “orașul vechi”, zona istorică din preajma Cazinoului. Această sintagmă își are rădăcinile în perioada de sistematizare și modernizare a orașului, perioadă instituită în special după 1878, când Constanța, alături de întreaga Dobroge, intră în componența Regatului. Modernizarea orașului începea din zona portului, fiind locul predispus datorită amplasării strategic-economice. Astfel, unul dintre dintre primele bulevarde care iau ființă, cu o onomastică regalistă, este Bulevardul Elisabeta, bulevard pe care, odată cu creșterea economică și dezvoltarea sistematizată, încep să apară și edificii reprezentative.
Acțiunile unor personaje ca Antonio Alexandridi (primar în deceniile 8-9 ale secolului al XIX-lea), Mihail Koiciu (primar în 3 mandate în perioada 1886-1897) sau Panait Holban aveau să înlesnească procesul de modernizare și dezvoltare urbană, astfel încât, în doar câteva decenii, bulevardul Elisabeta avea să devină centru social, rezidențial, economic și turistic.

Casa Zottu, denumită după primul ei proprietar – Gheorghe Zottu – se înălța pe Bdul Elisabeta în perioada 1898-1900, anunțând apariția altor edificii din împrejurimi: Casa Manisallian (arhitect Ion Berindei) și mai ales Cazinoul. Juristul Gheorghe Zottu, fost judecător de instrucție în Pitești, era la cumpăna dintre secole unul dintre cele mai importante personaje ale orașului, fiind, începând cu 1895, președintele Tribunalului Constanța.  Casa prezintă motive rococo incluse într-o viziune eclectică.

Cu două fațade, spre curte și stradă, cu colțul rotunjit și bowindow prismatic la etaj, clădirea are ferestre surmontate cu motive rococo, de o largă diversitate vegetală.

În 1928, casa este sediul Consulatului Lituaniei la Constanța, prin anii 30 ai secolului trecut casa este vândută Societății de Asigurări Steaua Română, iar astăzi este sediul Bancii ING Baring.

În anul 2015 Caza Zottu era scoasă la vânzare cu prețul de 800.000 euro. Proprietatea cu vedere la mare are o suprafață construită de peste 500 mp.Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net12854734