Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Mehedinți Dolj Olt Teleorman Giurgiu Călărași Constanța Vidin Montana Vrața Plevna Veliko Tărnovo Ruse Silistra Dobrici CălărașiConstanțaDoljGiurgiuMehedințiOltTeleormanDobriciMontanaPlevnaRuseConstanțaVidinVeliko TărnovoVrața

Harta obiectivelor turistice, care cuprinde atât harta României, cât şi harta Bulgariei, marchează concret cele 15 regiuni cu potential turistic din zona transfrontalieră Româno-Bugară. Scopul acestei structuri grafice este de a facilita accesul la informaţii utile despre cele peste 1500 de obiective turistice selectate în proiectul CBC Audio Travel Guide.

Fiecare regiune poate fi accesată în mod individual pentru a vizualiza obiectivele turistice specifice. Aceste obiective sunt împărţite în cinci categorii de importanţă: culturale, religioase, de divertisment, de sport şi de sănătate.

Informaţiile sunt disponibile atât în format audio, cât şi în format text. Fiecare obiectiv în parte dispune de o prezentare amplă şi imagini edificatoare. Sunt prezentate informaţii legate de specificul zonei, istoria locului, servicii oferite (în cazul în care este vorba de un obiectiv cu specific de sport, divertisment sau sănătate) şi multe alte detalii utile.

Pentru a accesa prezentarea, accesează regiunea dorită de pe hartă. Următorul pas este să alegi obiectivul turistic pentru care doreşti să primeşti informaţii.

Din cele peste 1500 de locaţii cu potenţial turistic intrate în proiect, în cele şapte judeţe din sudul României au fost localizate un număr total de 720 de obiective, în vreme ce în cele opt regiuni din zona de nord a Bulgariei au fost localizate 795.

Date generale despre zonele prezente pe harta obiectivelor din proiectul CBC Audio Travel Guide:

Judeţele din România:

  • Mehedinţi – 98 de obiective turistice

Mehedinți este un județ în sud-vestul României, localizat în regiunile Oltenia și Banat. Reședința de județ este Drobeta-Turnu Severin.

Originea numelui ”Mehedinți” este împărțită. Unii spun că ar veni din limba latină, de la termenul ”Mediam”, fostă colonie romană care a existat în zonă. Alte păreri spun că numele ar proveni din limba maghiară, de la termenul „méhészkedés” care înseamnă „stupărit”.

Există şi o a treia opinie, cum că numele s-ar trage din slavă, de la termenul „Mehedinski”, care desemnează zona din jurul orașului Mehadia, care se află în județul vecin, Caraș Severin.

  • Dolj – 129 de obiective turistice

Judeţul Dolj se află în zona cea mai mănoasă şi mai roditoare din Câmpia Dunării, pe cursul inferior al râului Jiu. Reşedinţa judeţului este oraşul Craiova.

Etimologia cuvântului “Dolj” îşi are originea în limba slavonă: “Dole”, care înseamnă “Jos” şi termenul “Jii”, rezultând “Doljii”, care înseamnă “Jiul în aval” sau “Jiul de Jos”.

  • Olt – 153 de obiective turistice

Judeţul Olt este poziţionat în regiunile Oltenia şi Muntenia, în sud-estul României. Reşedinţa judeţului este oraşul Slatina.

  • Teleorman – 55 de obiective turistice

Judeţul teleorman este poziţionat în regiunea Muntenia. Reşedinţa de judeţ este oraşul Alexandria.

Etimologia numelui vine din limba turcă, de la expresia “deli orman” care înseamnă “pădure nebună”.

  • Giurgiu – 67 de obiective turistice

Judeţul Giurgiu este localizat în regiunea Muntenia, în sudul României. Reşedinţa de judeţ este oraşul Giurgiu.

Etimologia cuvântului “Giurgiu” se spune că ar veni de la numele unui cioban pe nume San Giorgio, care a eliberat un grup mare de oameni care trebuiau duşi drept sclavi în Imperiul Otoman.

  • Călăraşi – 48 de obiective turistice

Judeţul Călăraşi este situat în sudul României, în sud-estul regiunii Muntenia. Reşedinţa de judeţ este oraşul Călăraşi.

  • Constanţa – 140 de obiective turistice

Judeţul Constanţa este localizat în sud-estul României, în regiunea Dobrogea. Reşedinţa de judeţ este oraşul Constanţa, considerat a fi unul dintre cele mai vechi oraşe din ţara noastră.

Etimologia termenului “Constanţa” vine din limba latină. Iniţial a purtat numele de Tomis, termen provenit din lmba greacă deoarece, în jurul anului 657 î.Hr., în acest loc era o colonie numeroasă de greci.

Ulterior, localitatea a fost cucerită de romani şi i-a fost schimbată numele în Constantiana, nume purtat de sora împăratului Constantin Cel Mare.

Regiunile din Bulgaria:

  • Vidin – 104 de obiective turistice

Regiunea Vidin este localizată în partea de nord-vest a Bulgariei. Capitala regiunii este oraşul Vidin. În nordul acestei regiuni trăieşte cea mai mare comunitate de români din Bulgaria, numiţi “Timoceni”.

  • Montana – 108 de obiective turistice

Regiunea Montana este localizată în nord-vestul Bulgariei. Capitala regiunii este oraşul Montana.

  • Vraţa – 101 de obiective turistice

Vraţa este o regiune poziţionată în partea de nord-vest a Bulgariei. Reşedinţa sa este oraşul Vraţa.

  • Plevna – 87 de obiective turistice

Regiunea Plevna este localizată în nordul Bulgariei, iar capitala este oraşul cu acelaşi nume.

  • Veliko Tărnovo – 116 de obiective turistice

Regiunea Veliko Târnovo este situată în partea de nord a Bulgariei. Oraşul-reşedinţă poartă acelaşi nume.

  • Ruse – 102 de obiective turistice

Regiunea Ruse este poziţionată în nordul Bulgariei. Oraşul-Capitală poartă acelaşi nume.

  • Silistra – 81 de obiective turistice

Regiunea Silistra este localizată în nord-estul Bulgariei, iar reşedinţa regiunii este oraşul Silistra.

Regiunea a făcut parte din România Mare, purtând numele de judeţul Durostor. Pe 6 septembrie 1940, această zonă a trecut sub administrarea Bulgariei, sub presiunea Germaniei naziste şi a Italiei fasciste.

  • Dobrici – 96 de obiective turistice

Regiunea Dobrici este situată în nord-estul Bulgariei. Capitala este oraşul cu acelaşi nume. La fel ca regiunea amintită anterior, Dobrici a făcut parte până în septembrie 1940 din teritoriul României Mari, unde a purtat numele de judeţul Caliacra.

O hartă asemănătoare este încorporată şi în aplicaţia mobilă Audio Travel Guide. Serviciul este disponibil pentru descărcare pe platfofmele App Store (pentru sistemul de operare iOS) şi Play Store (pentru sistemul de operare Android). De asemenea, în coţul din stânga-sus a acestei pagini sunt plasate butoane prin care poate fi descărcată aplicaţia.

Harta din aplicaţie cuprinde nu numai regiunile vizate de proiectul CBC Audio Travel Guide, ci şi locaţia exactă a obiectivelor turistice. Acest lucru este posibil datorită sistemului de GPS integrat de care dispune aplicaţia. Acelaşi sistem de GPS permite utilizarea serviciului fără a fi conectat la o reţea de internet.

Mai mult, harta permite stabilirea traseului cel mai scurt de parcurs până la locaţia aleasă, alături de prezentarea distanţei în kilometri şi de un buton care arată utilizatorului dacă există vreun obiectiv turistic pe o rază de 1000 de metri în jurul acestuia.

Vrei sa afli mai multe despre destinatiile turistice prezentate pe harta obiectivelor? Avem si blog de calatorii!




codelist


booked.net



13514805