Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Muzeul Regional de Istorie, RuseCod 2359


Muzeul Regional de Istorie din Ruse își desfășoară activitatea culturală pe teritoriul județelor Ruse, Razgrad și Silistra.
Muzeul a fost deschis la 1 ianuarie 1904, ca o colecție de muzeu a liceului de băieți „Knyaz Boris I”. Muzeul a devenit național în anul 1949. În 1952 a fost declarat muzeu județean iar, din iulie 2000, a devenit regional. Fondul muzeului conține 130.000 exemplare de valori culturale. Își desfășoară activitatea în raport cu păstrarea și expunerea valorilor culturale mobile, moștenirii de materiale și morale culturale, cercetarea istoriei și naturii din Bulgaria de Nord-Est.
Acum, Muzeul Regional de Istorie – Ruse prezintă șapte expoziții, dintre care trei, în aer liber – Cetatea romană Sexaginta Prista, Bisericile din piatră Ivanovo și orașul medieval Cherven.

La baza muzeului stau colecțiile arheologice ale lui Karel şi Hermenegild Škorpil și cea a naturalistului Vasil Kovachev, care au fost adunate în Liceul de băieți din Ruse, „Knyaz Boris”. Din 2007, expoziția permanentă a muzeului este găzduită în clădirea Administrației Județene, construită în 1882-1892 de arhitectul Friedrich Grünanger. Conceptul inițial a fost ca clădirea să fie utilizată ca recepție pentru prințul Alexandru I Battenberg; de aceea, și astăzi se numește Palatul Battenberg.
Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net12854786