Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Arena Bulstrad Ruse, RuseCod 2379


Tezaurul de la Borobvo este un tezaur trac din secolul al IV-lea î.e.n., alcătuit din vase de argint decorate cu protome cu scene mitologice și animale, cu inscripții în limba greacă („A lui Kotis din Beos”).
În 1974, a fost descoprit din întâmplare, de către Traycho Stoev, pe locul satului (astăzi, orașul) Borovo, Ruse, în zona „Sirvi Tepe”. În timpul aratului, tractoarele au scos la suprafață obiecte vechi. S-au desfășurat săpături arheologice în jurul locului, însă nu s-au descoperit vestigii ale așezării sau tumuli ai mormintelor. Acest lucru a făcut ca obiectele descoperite să numească „tezaur”. Acestea au fost datate între sfârșitul secolului al V-lea și începutul secolului al IV-lea, î.e.n. Tezaurul este alcătuit din cinci obiecte de argint cu placare – trei rhytoni, o cană-rython și o cupă puțin adâncă. Pe acestea au fost descoperite inscripții legate de împăratul trac Cotis I (383-359 î.e.n.) și se presupune că întregul serviciu al acestuia a fost donat de conducătorii traci din orașul Beos, unde probabil se afla așezarea.Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net12828128