Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Biserica Sf. Dimitar, SvishtovCod 2572


Biserica este una dintre cele mai vechi din oraș. Potrivit datelor protopopului Ștefan Ganchev, se presupune că a fost construită în „Chukata”, cel mai mare mal al Dunării, înainte de dominația turcă, pentru că acest cartier a crescut ca o așezare. Renovată și extinsă în anul 1893. În trecut, biserica a fost aproape complet distrusă. În anul 2004, biserica „Sf. Dimitar” în Svishtov a fost refăcută mulțumită donației majore de către cetățeanul de onoare al Svishtov Dobra Nedyalkova.

Mulți oameni laici și turiști vizitează cea mai veche biserică din Svishtov – „Sf. Dumitru din Solun”. Biserica este situată în localitatea ”Kaleto” lângă citadelă și este în prezent operațională. A fost construită la sfârșitul secolului al 15-lea și la începutul secolului al 16-lea. În partea veche a bisericii se țin acum slujbe. Cea mai nouă parte, care este o continuare a celei vechi, a fost construită în anul 1893. Apoi s-a construit pridvorul și clopotnița. În istoria acestei biserici este menționat Matei din Basarabia, care face donații. Pentru acest motiv această biserică a fost foarte importantă încă din Evul Mediu. Icoanele au fost pictate de Zachary Țankov de la Triavna în anul 1879. În cimitir este vechea școală, care a fost distrusă după cutremur. Aceasta a fost unul dintre obiectivele din Svishtov.

În anul 2004, donatorul Dobra Nedyalkova restaurează biserica, care până atunci abia funcționa. S-a făcut împrospătarea fațadei, pereții sunt pictați cu icoane noi de Ludmil Krumov. Mai târziu, lucrarea nobilă de Dobra Nedyalkova a fost evaluată de către municipalitatea Svishtov și a fost numită cu titlul de „cetățean de onoare al orașului Svishtov”. Biserica acționează în prezent. Este numită după patronul familiei regale Asen – Sf. Dumitru din Solun, care era patronulul Asenevtsilor și al Bulgariei. „Bisericile din Svishtov sunt conectate în mod direct și sunt o expresie a istoriei și înălțării culturale a orașului Svishtov. Conectate sunt chiar și luptele revoluționare pentru eliberare. Ele sunt o componentă foarte importantă a istoriei culturale a orașului „, a spus Prof. Radko Radkov. El a declarat că toate bisericile actuale din Svishtov, în număr de șapte, au fost construite pentru Eliberare. După Eliberare nu s-au construit biserici noi, ci doar mai multe capele din timpuri mai recente.Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net12899295