Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Biserica Sfânta Parascheva, ArgineștiCod 1415


Biserica Sfânta Parascheva din Arginești a fost construită în anul 1928.

Butoiești este o comună în județul Mehedinți, Oltenia, România, formată din satele Arginești, Buicești, Butoiești (reședința), Gura Motrului, Jugastru, Pluta, Răduțești și Țânțaru. În Butoiești sunt cuprinse cătunele Popești, Ștefanu și Tabla.

Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Butoiești se ridică la 3.344 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 3.542 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (92,91%), cu o minoritate de romi (4,16%). Pentru 2,9% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută. Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (92,85%), cu o minoritate de penticostali (4,04%). Pentru 2,9% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.

Una dintre cele mai importante personalități ale localității este Constantin Rădulescu-Motru (1868 – 1957), filosof, psiholog, pedagog, academician și președinte al Academiei Române între 1938 – 1940, personalitate marcantă a României primei jumătăți a secolului XX.

În sat se află două biserici, biserica de sus, din cătunul Răduțești, construită din zid înainte de al doilea război mondial și biserica de jos, din cătunul Popești, construită din lemn în 1821.

Dintre construcțiile laice se remarcă casa familiei Rădulescu, transformată în muzeu memorial al lui Constantin Rădulescu-Motru.

În drumul său de la Turnu Severin spre Bucureşti, Regele Carol I a trecut prin localitatea Argineşti. Regele Carol I a fost primit în casa preotului Belbiţă din satul Tabla. Pe raza comunei Butoieşti, Regele Carol I împreună cu suita ce-l însoţea, a făcut un popas, acolo ridicând şi o fântână în Pădurea Argineşti. Se pare că această fântână a fost prima construcţie a Regelui pe teritoriul României. Fântâna a fost distrusă pe timpul comunismului, acolo fiind ridicată o unitate militară. Carol I, rege al României, principe de Hohenzollern-Sigmaringen, pe numele său complet Karl Eitel Friedrich Zephyrinus Ludwig von Hohenzollern-Sigmaringen, s-a născut  în data de 20 aprilie 1839, Sigmaringen şi a decedat la data de  10 octombrie 1914, la Sinaia. Domnia lui Carol I a început, de fapt, în aprilie 1866, odată cu intrarea sa în țară.



Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net



14507824