Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Biserica Sfântul Gheorghe, HinovaCod 1467


Parohia Hinova este formată din trei mahalale – Seliștea, Urziștea și Rudaria, numit așa deoarece este formată numai din meșteri de postavi, albii, linguri și fuse. Cele doua mahalale Urziștea și Rudaria sunt despărțite de mahalaua Saliștea de pârâul numit până în anul 1965 când i s-a betonat albia, apa tulbure.

Biserica parohiei Hinova, zidită din cărămida arsă și temelia de piatră, are formă de cruce și acoperită cu tablă, având hramul Sfântul Gheorghe.

Biserica s-a zidit între anii 1900-1904 pe locul bisericuței vechi din bârne, ce avea hramul Sfântul  Nicolae. Această bisericuță a  fost adusă din satul bătrân Calateu în satul cel nou din Valea Dunării-Hinova în anul 1845 conform notei document găsită scrisă pe una din foile liturghierului vechi și anume “Liturghia ce slujesc preoții din acest sat cu hramul Sfântul Nicolae și care acum s-a mutat aici în Valea Dunării 1845 noiembrie 8. Dumitru Draghici ot Hinova”.

Inițiativa construirii bisericii a fost luată prin stăruința Pr. Slujitor al  parohiei Ion Hinovescu decedat, ajutat de  un comitet care a ajutat la strângerea de fonduri de la  enoriașii parohiei și din satele vecine și la terminarea întregii lucrări.

Biserica s-a sfințit în anul 1904 de către Pr. Sfințitul  Episcop al Râmnicului D. D. Antim.

Pictura bisericii este cea inițială în ulei “stil Tătărescu” și a fost executată în anul 1903 de către pictorul diplomat din Severin Frederich Waidingher.

Biserica Sfântul Gheorghe este biserica parohiei Hinovei ce are un număr de 400 de familii.

Hinova este o comună în județul Mehedinți, Oltenia, România, formată din satele Bistrița, Cârjei, Hinova (reședința) și Ostrovu Corbului.

Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Hinova se ridică la 2.849 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 2.865 de locuitori.

Majoritatea locuitorilor sunt români (97,72%). Pentru 2,18% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută. Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (96,49%). Pentru 2,18% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.



Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net



14512068