Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Cascada Reseleshki „Săritura”, ReseletsCod 2249


Cascada Reseleshki „Săritura” se află la aproximativ 1,2 kilometri nord-vest de centrul Reselets spre satul Breste, districtul Plevna. Cascada se află la aproape 200 de metri sub valea râului Belikata. Din vârful cascadei coboară un drum asfaltat de-a lungul potecii lungă de aproape 100m, iar la baza sa coboară o potecă după trecerea râului. Înălțimea cascadei Săritura Reseleshki este de aproape 10 metri. Unic în legătură cu cascada este faptul că roca de pe care cade apa a format o peșteră uscată în spatele ei care poate fi văzută prin spatele cascadei râului. Acolo unde apa cade s-a format o frumoasă apă de stâncă, coloană de calcar cu vegetație.
Potrivit experților geologi în fenomenele geologice ale Bulgariei, cascada Reseleshki Săritura este formată în calcare de Kalenskata. Este practic secțiunea Cretacicului superior din zonă. Rocile sunt calcaroare cu multe coji și cu urme de gasteropode, Bryozoa, brachiopode, krinoidei, arici de mare și alte organisme care populează o parte de coastă la mică adâncime din Mare, Golful Cretacic de Jos la circa 85 milioane de ani în urmă.Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net12158248