Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Cetatea de Piatră Botunya, MontanaCod 2114


Cetate antică și medievală „Gradiște” este situată la 0.85 km vest în linie dreaptă, de centrul satului de pe platoul stâncos Botunya.
Cetatea are forma unui poligon neregulat. Pantele de sud și est sunt stâncoase și abrupte, și la sud, sub castel este și râul Botunya. De la digul de vest mai jos se află un zid dublu de cetate. Peretele interior este separat printr-un șanț pe exterior și mai subțire. Intrarea este din vest, și are pe flancuri, turnuri. Ruinele vechii cetatii au fost declarate monument cultural în 1969.
În rocile de mai jos, castelul are trei pesteri. Ele sunt accesibile de sus, prin deschideri largi săpate în stâncă, după ce au fost folosite de locuitorii castelului. Două dintre ele sunt numite „Pesteri”, iar a treia „Gaura de Vest”. Cele mai recente descoperiri au fost așezările preistorice.Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net12880284