Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Fântâna de Apă “Malinarka”, BerkovitsaCod 2110


În centrul Berkovitza puteți lua apă din fântâna Malinarka.
Fântâna a fost construită în 1967 din marmură roz de Berkovitsa, în onoarea fetelor Malinarka pe care Ivan Vazov le-a cântat în poemul „Zmeură”. Locuitorii din Berkovitza insistă că fântâna a fost dedicată lui Malinarka, acolo și numai acolo. Din fașa turnului cu ceas, mergeți la stânga și să continuați în jos pe stradă, până când vedeți robinetul.
Ivan Vazov a trăit ceva timp în Berkovitsa, în calitate de președinte al curții districtuale din oraș (din martie 1879 până în septembrie 1880). Motivul pentru care a venit aici este acela că doctorii au detectat stadiile incipiente ale tuberculozei și l-au sfătuit să meargă și să trăiască la aer curat în această regiune.
În fiecare seară, după ce lucrarea este terminată, el merge în plimbările sale favorite în Berkovitsa, la munte, călare. În drum spre acesta el a întâlnit fete din oraș, care duceau coșuri pline cu zmeură proaspăt culese. Frumusețea și hărnicia lor. l-au impresionat.
Fântâna are și poemul său, „Zmeură”:

Stai puțin, stați boabe
acei ochi albaștri
coșul tău este plin
cu zmeura rosie.

Din zori să-i interzică
cu degetele roz
De asemenea, și i-a cântat lui
printre goritegasti.

Ședere, vacanță
cina este rece:
Vorbire zâmbet cald
Sufletului îi era foame.Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net12854911