Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Liceul Mihai Eminescu, ConstanțaCod 1137


Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” este una dintre cele mai vechi instituții de învățământ din Dobrogea, cu un prestigiu consolidat de-a lungul a peste opt decenii. Înființat în anul 1919 ca Școala secundară de fete « Domnița Ileana », a căpătat în scurt timp renumele unui așezământ de mare valoare educațională și instructivă, concurent al Liceului de băieți « Mircea cel Bătrân ».

În anul 1931, Școala secundară de fete « Domnița Ileana » obține din partea Ministerului Învățământului un local propriu, cel actual, din strada Traian, nr. 19, construit între anii 1906 – 1908.

Pe parcursul celor 85 de ani de existență, profilul, numărul de clase și durata studiilor au cunoscut prefaceri succesive : de la 138 de elevi înscriși la cursul inferior de 4 ani în 1919, la numeroasele specializări pe care le oferă astăzi liceul celor aproximativ 1000 de tineri care studiază aici, drumul a fost lung și a devenit istorie. La scrierea ei au participat generații de profesori care s-au afirmat, prin competența didactică, pregătirea științifică și conduita profesională, pe plan național și internațional.

Dintre cele 80 de promoții de elevi care au absolvit cursurile liceului s-au impus o serie de personalități de marcă ale vieții publice, culturale, științifice și sportive ale țării.

Clădirea în care funcționează liceul poartă ea însăși amprenta istoriei, fiind clasată ca monument istoric. Sub zidurile sale, ca și în curtea interioară, au fost descoperite vestigiile uneia dintre cele 6 bazilici paleocreștine ale anticului Tomis.

Din această construcție ridicată în secolele IV – VI p. Chr. se păstrează cripta, împărțită în trei încăperi boltite și având pereții și tavanele pictate policrom în frescă. O dublă întemeiere spirituală înnobilează așadar istoria locului.

În 2005 instituția a devenit colegiu.

În present colegiul dispune de:

-Un imobil cu 17 săli de clasă

-13 laboratoare și cabinete

– O biblioteca cu 33.400 volume;

– Amfiteatrul pentru promovarea valorilor culturale

– Rețea locală cu 82 PC –uri conectate la internet

– Rețea Wi-fi pentru facilități internet mobil

– Servicii informatizate : directiune, secretariat, contabilitate

– O sală de sport cu suprafața de 120 mp

– O sală de aerobic cu suprafața de 90 mp.

 Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net9780361