Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Mânăstirile de Roci în Apropierea Orașului Durostorum, GoleshCod 2464


La sud-est de orașul Silistra, pe curentul principal al râului Suha, la sud de satul Golesh în zona Silistra, începe o colonie de mânăstiri din rocă. Aceasta include 7 mânăstiri în Hitovo, Brestnitsa, Balik, Onagur cu numeroase biserici, cripte, celule, capele situate în natura virgină și și-au păstrat interiorul și exteriorul său original din antichitatea târzie din secolele IV-VI.
Până în prezent, acestea sunt cele mai timpurii mânăstiri din ținuturile bulgare. În timpul perioadei Primului Regat Bulgar pe parcursul secolelor IX-X viața de mănăstire este restabilită. Alături de acestea, la începutul secolului al zecelea la sud de Drustur în valea uscată Kanagiol numită în antichitate Dristra, ia naștere a doua colonie mare de mănăstiri. Cele mai interesante mânăstiri sunt în jurul orașului Alfatar, satul V. Levski, satul Țar Asen, satul Ruyno, satulVarbino, regiunea Silistra. Conform unui alt monument magnific, păstrat de la sfârșitul secolului IX de Țar Asen, viața monahală timpurie este asociată cu călugărul Manasses. Se presupune că el a fost unul dintre discipolii Sf. Metodiu, contemporan și asociat al Sf. Naum, Sf. Clement și Sf. Constantin din Preslav. Mănăstirile de rocă din Silistra sunt părăsite după invazia pecenegilor din mijlocul secolului al XI-lea. Locuitorii lor se mută la sud și vest, unde marchează începutul coloniei monahale de-a lungul râului Provadiya, râul Beli Lom, râul Cherni Lom și râul Rusenski Lom.Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net12437763