Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Muzeul de Istorie, OryahovoCod 2730


Muzeul se află în casa natală a lui Filip Simidov, o personalitate remarcabilă a perioadei renașterii. De interes printre colecții sunt bijuterii autentice, pocale de ceramică, o statuie de marmură a Bunului Păstor și o cruce de marmură din secolul 4.
Creat în 1939 de către Nicolas Kotzev, astăzi Muzeul de Istorie se mândrește cu o colecție de peste 4500 de exponate. De natură unică sunt statuia „Good Shepherd” și crucea de piatră din secolul al patrulea – exemple minunate ale artei creștine timpurii. Statuia „Bunul Păstor” a participat la două expoziții internaționale organizate la Roma și Bruxelles. Muzeul este adăpostit în casa activistului renascentist Philip Simidov, declarată monument cultural. Este o casă de oraș cu două etaje, construită în secolul al XIX-lea în stil baroc târziu. Expozițiile sunt dispuse în trei camere. Dintre acestea, două sunt expoziții permanente – „Arheologie” și „Renașcentiste”. În a treia sală sunt expoziții temporare pe diverse teme.

Casa de Etnografie a Muzeului de Istorie – Oraș Oriahovo

Casa de etnografie în stil renascentist face parte din coloratul bazar vechi din Oryahovo. Recuperată în 1989, aceasta și-a păstrat stilul renascentist. Aici vizitatorii se pot familiariza cu tradițiile ale regiunii Oriahovo, prezentate în cadrul expoziției „obiceiuri populare și culturale” și „Viața urbană și culturală din sec. al XIX-lea și începutul secolului XX”. În cea de-a treia cameră este situată expoziția temporară dedicată muzicianului popular și compozitorului Diko Iliev. Sunt prezentate numeroase fotografii care reflectă viața și opera autorului preaiubit de toți bulgarii, a „Horei Dunării”. În casa etnografică puteți vedea picturi și sculpturi din colecția de artă „Prof. Marin Varbanov” (departament al muzeului). În 2007 s-a deschis o nouă hală în clădirea municipală din orașul Oriahovo, care este stabilită pentru o galerie de artă.Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net13085038