Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Natura Dino Park, ConstanțaCod 1152


Pe o suprafață de 6000 de metri pătrați sunt plasate aproximativ 68 de exponate, începând din epoca dinozaurilor, până la animale din ziua de azi. O secție specială în Natura Dino Park este Insula Hațeg,  unde se află expuse în marime naturală  animale  și dinozauri care au trăit numai în România.

Natura Dino Park este un parc tematic  ce se concentrează pe mediul înconjurător și paleontologie, cu scopul de a informa asupra naturii, biodiversității și ecologiei.
Pe parcursul vizitei, puteți vedea dinozauri uimitori și alte animale dispărute în mărime naturală, precum și multe alte specii edemice în fauna României.

Aici se poate urmări evoluția umană pas cu pas, precum și influența descoperirilor unor fosile de către civilizațiile antice și legătura dintre paleontologie și mitologia antică. Într-o încercare de conștientizare asupra conservării ecologice, vizitatorul va afla despre fauna europeană și specii care sunt astăzi pe cale de dispariție. În expoziția noastră, vizitatorii vor putea admira în primul rând cei mai importanți dinozauri ai faunei stranii din Insula Hațeg, o insulă care se afla pe teritoriul unde se află astăzi România, totul în mărime naturală, ca de exemplu Telmatosaurus. Pe lângă dinozauri, în parc se află și reptile zburătoare unice, cum ar fi pterosaurul gigant Hatzegopteryx.

Secțiunile tematice generale sunt următoarele :

– Dinozauri

– Dinozaurii din Insula Hațeg

– Era Mamiferelor – Era Glaciară

– Evoluția umană

– Fosilele și influența lor în mitologia antică

– Fauna Europei contemporane în pericol

În afară de educație și de divertisment parcul are ca obiectiv principal sporirea constiinței asupra mediului înconjurător. Reprezentări – la scară reală – animă povestea  animalelor preistorice care au trăit cu milioane de ani în urmă și au dispărut din cauza schimbărilor climatice. Parcurile tematice contribuie în mod activ și eficient la informarea publicului, conștientizarea acestuia asupra problemelor de mediu, și  înțelegerea științei și abordarea trecutului. Obiectivele programelor educaționale ale parcului sunt pe de o parte cunoașterea extinsă a  mediului (floră – faună), în cele mai importante perioade geologice și pe de altă parte, expunerea omului de zi cu zi în etapele-cheie ale evoluției prin divertisment și distracție pentru a crea o experiență originală, utilă și plină de satisfacții.

Programul și  temele alese au fost concepute sub supravegherea științifică a Evangelia Tsoukalas, profesor asociat de Paleontologie de la Universitatea Aristotel din Salonic, Dick Mol, om de știință cu recunoaștere internațională și colaborator științific la Universitatea din Rotterdam, Olanda, unde este și președinte al Clubului Internațional de cercetare a mamuților.

Natura Dino Park oferă cunoștințe extinse asupra vieții preistorice, a ecologiei și a mediului înconjurător, sub auspiciul Asociației Balcanice de Mediu (BENA).Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net12158002