Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Bazilica Patriarhală din Drustur, SilistraCod 2461


La sud de peretele nordic al Durostorum-Drustur este locul, unde în anul 352 a fost ars martirul din Dorostol, Sf. Emilian în a doua jumătate a secolului al IX-lea și a fost ridicat templul remarcabil. Poate că aceasta este biserica catedrală a primului episcop al Drustur după botezarea Episcopului Nikolay. Se presupune că aceasta este una dintre cele șapte catedre episcopale, stabilite la Prințul Sf. Boris-Mihail, după anul 870. Reprezintă o biserica cu trei naosuri cu abside, pronaos cu o lungime totală de 25,40 metri și o lățime de 14,70 m. După anul 927, când Drustur a devenit reședința primului patriarh bulgar Damian, biserica a fost transformată într-o bazilică cu cruce cu sintron cu trei trepte, amvon și o cameră patriarhală metatorion în naosul de nord.
În secolul XI-XII Biserica este catedrala episcopilor bizantini și a mitropoliților din Drustur. La acea vreme în fața porților sfinte ale altarului a fost făcută înmormântarea episcopului. După invazia tătarilor din anul 1242 a fost restaurată și continuă să servească drept un templu pentru catedrala episcopilor bulgari, până în secolul al XIV-lea. Apoi, lângă fațada de nord a fost ridicat turnul clopotniță.
La vest de biserică se află Reședința patriarhală din secolul al X-lea, iar la est de ea este baia patriarhală. Patriarhia Drustur este prima Patriarhie națională din lumea creștină după Patriarhia apostolică din Roma, Alexandria, Antiohia, Ierusalim și Constantinopol.Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net12678203