Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Biserica din Satul Krasen, KrasenCod 2304


Satul Krasen există de la crearea Bulgariei. În imediata vecinătate se află ruinele vechii așezări Krasen, iar sub acesta a fost descoperit monumentul unui războinic într-o armură de pe vremea Primului Țarat Bulgar; în apropierea sa, se află și niște jgheaburi de piatră – altare. În timpul țarului Asen al II-lea, viitorul patriarh Yoakim I și-a săpat o chilie în rocile de mai sus de Krasen, iar mai târziu, cu ajutorul țarului, a fondat mănăstirea „Sf. Arhanghel Mihail”, lângă satul Ivanovo.

Biserica din satul Krasen este una dintre puținele construite în secolul al XVII-lea. Aproape toate bisericile din satele Polomieto au fost construite în secolul al XIX-lea. Aceasta are un singur naos, o singură absidă, este construită din piatră utilizată înainte pentru pietre funerare. Conform legendelor locale, Domnul a construit în Rai o mănăstire din sufletele oamenilor, drept urmare, oamenii au construit o casă a Domnului din monumente funerare.

Calcarul moale de Ruse se pretează cu ușurință la prelucrare – de-a lungul secolelor, în satul Krasen s-a dezvoltat o școală de meșteri pietrari care vând piatră și monumente în Bulgaria de Nord – de la râul Iskar până în Dobrogea. Pe pereții exteriori ai bisericii pot fi văzute multe înscrisuri și desene din grafit. Unele dintre acestea au păstrat monumentul istoric al satului – înscrisuri lăsate de preoți și elevi, unul dintre care, Nikola din Elena, a copiat Istoria slavo-bulgară a lui Paisiy Hilendarski.Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net12507079