Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Turnul Flotei, RuseCod 2369


Turnul Flotei din orașul Ruse este primul turn de observare al flotei și prima stație meteorologică din Bulgaria.

Primele observații meteorologice în Ruse au început la 1 ianuarie 1866, la inițiativa consulului austro-ungar, Martirut. În 1879 a fost înființată Flotila Dunării și, câțiva ani mai târziu, comandantul căpitan-locotenent Zinovi Petrovich Rozhdestvenski a întreprins acțiunile de cumpărare a tehnicii specializate de construcție a unei stații meteorologice. Ca urmare a acestui fapt, 2 decembrie 1883 a fost acceptată ca dată de naștere a Serviciului Hidrografic al Marinei Militare.

Turnul a fost ridicat în 1885. Proiectul Turnului Flotei este opera cunoscutului arhitect italian Arnoldo Zocchi, care a creat Statuia Libertății din Ruse și monumentul Țarului Eliberator din orașul Sofia, iar proiectul de construcție a stației meteorologice este opera biroului arhitectului austriac Friedrich Grünanger.

Turnul din piatră a fost construit pe ruinele cetății turce Mesihtabiya și se ridică la o margine la o înălțime de 46 de metri, la vechea gură a râului Rusenski Lom. Acesta a fost folosit atât ca observator al marinarilor de pe Flotila Dunării, cât și ca stație meteorlogică.

În 2001, turnul a fost renovat. Chiar și astăzi, în Turnul Flotei funcționează stația meteorologică și Agenția Executivă pentru Explorarea și Întreținerea Fluviului Dunărea – Ruse.Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net13109095