Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Galeria Orășenească de Arte, RuseCod 2296


Galeria de Arte din Ruse a fost fondată pe 30 aprilie 1933.
S-a regăsit succesiv în Casa Artelor și a Presei, în sălile Bibliotecii din Ruse și în Casa Teatrului Dramatic.
Din 1979 se află într-o clădire special construită în acest scop, pe str. „Borisova”, nr. 39. Galeria dispune de o expoziție permanentă, însă desfășoară și expoziții temporare ale artiștilor bulgari și străini.

Fondul permanent al galeriei include opere bulgare de arte de la sfârșitul secolului al XIX-lea până în prezent.

Inițiatorii constituirii galeriei sunt un grup de artiști și cetățeni conștiincioși ai orașului Ruse. Toți participă tangibil la organizarea vieții culturale a orașului, susțin o serie de inițiative creative ale intelectualilor din Ruse, ca vizite ale societății artiștilor din Bulgaria, expoziții tradiționale de Paști, manifestări independente ale acestora.

Expoziția permanentă include o selecție de picturi, sculpturi și artă grafică din colecțiile galeriei. Aceasta trebuie să ofere posibilitatea de a urmări diverse tendințe, curente și stiluri în arta bulgară din prima jumătate a secolului al XX-lea – de la realismul academic prin influențele impresionismului și interpretările „poporului”, la procedee intensive și noi căutări plastice în anii ’30 – 40 și validarea unor stiluri individuale.

În expoziție domină cu precădere anumite genuri – peisajul (Dimitar Gyudzhenov, Nikola Tanev, David Perets, Veselin Staykov) și portretul (Stefan Ivanov, Iliya Petrov, Elena Karamihaylova). Locul găzduiește, de asemenea, și o figură goală, care este considerată un nou gen independent (Dzhenko Uzunov, Nikolay Vladov-Shmirgleva).

Accentul se pune pe operele „Îngerașul”, „Țărancă cu copil spate” și „Fata” ale lui Vladimir Dimitrov-Maystora, care este figura centrală a artei din perioada interbelică.

Compozițiile lui Bencho Obreshkov, Zlatyo Boyadzhiev, Nenko Balkanski, Mara Georgieva și Vaska Emanuilova îmbogățesc acest mic mozaic al culturii bulgare noi.Number of tourists overnights in the CBC region

Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net1214598