Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Mormântul Trac, BorovoCod 2385


Mormântul din orașul Borovo (numele complet „Mormântul aristocratului gent din secolul al IV-le î.e.n.) se află în centrul orașului (lângă SOU – Școala generală „Sv. Liment Ohridski”) și este una dintre cele mai populare atracții turistice vizitate din municipiu.

Istorie:
În 1974, în zona „Sirvi Tepe”, la 2-3 km nord-vest de orașul Borovo ( în acea vreme, încă sat), a fost descoperit un tezaur trac de argint foare valoros (Tezaurul de argint Borovo). Acesta a trezit interesul cărturarilor și de atunci au început activitățile de dezgropare și cercetare a movilelor din regiunea Borovo.
În 1995, într-una dintre movilele din zona „Chernite Mogili – Movilele Negre” (4 km nord de Borovo, aproape de satul Bolovo), a fost descoperită o structră zidită. Din păcate, în afară de cel al cărturarilor, a fost stârnit și „interesul” jefuirorilor. Specialiștii muzeului de istorie din Ruse (RIM Ruse) au efectuat studii de salvare, iar în 1996, a fost dezgropat mormântul și l-a deschis pentru vizitatori. Mormântul a fost studiat și identificat – de tip „macedonean”, construit din blocuri de calcar bine prelucrate.
Pericolul raidurilor vânătorilor de comori și de distrugere i-a forțat pe arheologi să acopere din nou obiectivul cu pământ, iar, în 2007, municipiul Borovo a solicitat ajutorul RIM – Ruse pentru mutarea structurii în granițele orașului și să îl transforme într-o atracție turistică. În acest scop, s-a întreprins o operațiune de demontare, transport și reasamblare a structurii de piatră, unică pentru Bulgaria.Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net12688293