Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Levent Tabia, RuseCod 2327


Leventa este un deal situat la sud de orașul Ruse. Este cunoscut de asemenea ca Sarabair. Are o înălțime de 159 m. Pe acesta se află cel mai înalt turn de televiziune din Balcani – 210 m cu antenă. Acolo se află singurul fort conservat, „Levent Tabia”. Acesta este o fortificație de piatră (fort-cetate) al cetății otomane Ruse din secolul al XIX-lea. Proiectul este opera inginerului militar prusac – ofițerul Helmut von Moltke. A găzduit o garnizoană de 3000 de persoane, pregătită pentru autoapărare.

Dupa Războiul de Eliberare a fost transformat în depozit de arme și muniții din flota Dunării. De aici, pistoalele ar fi putut trage pe țărmul românesc. În timpul celui de Al Doilea Război Mondial, aici a fost amplasată bateria anti-aeronave, Zenith.

Conform clauzelor Tratatului de pace de la Berlin din 1878, toate cetățile din Principatul Bulgariei au fost distruse. Din cetatea Rusciuc a fost lăsată numai poarta Kyuntu Kapu țintuită cu fier, și Levent Tabia. Pe 22 februarie 1887 , aici au fost executați condamnații la moarte implicați în revolta ofițerilor.

După desființarea flotei militare a Dunării în 1961, timp de mai mulți ani, fortul a fost lăsat fără stăpân. Mai târziu a fost transformat într-un restaurant. Acum fortul a fost transformat într-o pivniță de vinuri și un restaurant de lux atractiv, „Leventa” – proprietatea firmei „Heavy Club”, parte din Prista Oil.Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net9127047