Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Biserica din Stezherovo, StezherovoCod 2281


A fost construită în 1869 pentru 12.000 de bani. În 1870, pictorii Ivancho Hadzi Vasilev din Gabrovo și fiul fratelui său Vasil, au făcut iconostasul și principalele pictograme. A fost sfințită în 1872 de către primul episcop bulgar Tarnovo Ilarion.
În 1877 el a fost demis de turci și cerchezi. Generalul rus Eusebiu Andreevici Rotssititski – intendent și consilier regal secret în timpul războiului ruso-turc, a donat bisericii o Sf. Evangelie cu capac prețios ținută pentru biserică și pentru preot. Pe 25/02/1913, a izbucnit incendiul în care a fost deteriorat iconostasul și pictograma de pe boltă. În 1914, artiştii G.Zhelyazkov și Ap.Hristov de la studioul „St. Duke” din Sofia, au furnizat toate pictogramele majore. În prezent biserica din Stezherovo a fost declarată monument național.Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net13108693