Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Biserica Sf. Atanasie, Gorna OryahovitsaCod 2579


Cea mai veche catedrală din oraș este numită după Sfântul Atanasie cel Mare, arhiepiscop al Alexandriei. Situată în partea de sud-est a orașului, în apropierea parcului „Grădina de oraș”.

A fost construită târziu în secolul XV. Inițial este construită jos la sol fără un turn de clopot și cupolă. Biserica este cu un naos, se termină la est cu o absidă semicirculară. În partea de est este capela „Pokrov”. Forma actuală a templului este rezultatul extinderi semnificative și renovărilor efectuate în cursul secolelor al XIX-XX. Clopotul bisericii a fost un cadou de la marele binefăcător al orașului Gorna Oryahovitsa Ivan Bakardjiev în anul 1850. Iconostasul și tronul arhieresc sunt lucrarea de masteratul de la Tryavna. În anul 1970 Biserica Sf. Atanasie a fost declarată monument cultural. Două icoane miraculoase păstrează templul astăzi – Sf. Atanasie și Sf. Maria.Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net10749992