Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Cetatea Scaidava, BatinCod 2316


Așezare tracică, cetatea antică târzie și medievală Scaidava se află la 1,5 km nord de satul Batin, peste o culme înaltă între fluviul Dunărea și râul Batinska. Locul este cunoscut sub numele de „Kale bair”. Cetatea are o formă alungită, în concordanță cu configurația terenului. Ocupă o suprafață de aproximativ 25 acri. Pe o margine trecea zidul cetății. Acum, cel mai bine se evidențiează peretele estic, iar pe perete se văd părți din acesta, construite din piatră și mortar.
Pe partea vestică de acces apar urmele unui șanț. În partea nordică, în rocă, a fost săpat un rezervor cu dimensiuni de 4 și 3,5 m. K. Škorpil identifică cetatea cu castelul Sacidava/Scaidava, despre care se menționează în vademecumul împăratului Antoniu, între Nove și Trimamium. La est de cetate a existat o așezare în aceleași perioade în care a existat și cetatea.

Pe culme, până la vestigiile cetății Scaidava, este construită o rută turistică cu pavilioane, locuri pentru grătar, scenă deschisă, la aproximativ 300 metri există și o fântână frumoasă. Aceasta este una dintre cele mai panoramice locuri de pe malul Dunării din județul Ruse. De aici se pot vedea insulele Batin și Doychov, de asemenea, se pot observa păsări interesante cu ajutorul binoclului sau a altei tehnici specializate.Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net12158087