Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Complexul Sacru Lipenik, BelograchikCod 2649


„Complexul sacru Lipenik” (ca și „Sanctuarul de Piatră” Chachin”), este, probabil, un site nestudiat de cult vechi, aflat la aproximativ 5 km de orașul Belogradchik (districtul Vidin).
Masivul de rocă, care este amplasat lângă complexul altar, se află vizavi de rezervați de roci naturale, ca un deal de stâncă vizibil deasupra orizontului sudic, estic și vestic. Scara este relativ plată iar la sol prin procesele naturale de eroziune și intemperii s-au format site-uri specifice relativ egale potrivit pentru prelucrare.
La unul dintre aceste site-uri sunt sculptate pietroglife despre care unii spun că este un model al sistemului solar. În jurul acestui obiect sunt și alte simboluri sculptate în stâncă – ochi, pătrat, cerc și triunghi cu un punct în mijloc. Aproximativ 10 m de petroglife de pe un o altă mare stâncă se observă, multe săpate în gropi de roci și șanțuri. În acest stadiu, în principal, angajații Muzeului de Istorie din Belogradchik și cercetătorii speculează că acestea sunt rămășițele unui sanctuar megalitic, care servește ca un observator vechi, care este legat de mai multe site-uri similare situate în jurul Belogradchik, dar nici unul dintre aceste site-uri nu au fost încă studiate de experți.
„Petroglifele” sunt cunoscute publicului în Belogradchik de la începutul anilor 1980, dar există o cerere care este făcută de o anumită persoană cu privire la datarea acestora. În conformitate cu arheologul bulgar Sarah Tatarova (Belogradchik Historical Museum), petroglifele trebuie să fie studiate de experți în astronomie pentru a se pronunța cu privire la autenticitatea, scopul și datarea site-ului. Acum sunt ipoteze cu privire la vârsta petroglife care se plasează într-un interval foarte larg mileniile I-III î.Hr.Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net12699764