Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Copacul Elefant, BagalevtsiCod 2559


Satul Bagalevtsi (Bagalyuvtsi) este situat la aproximativ 5 km nord de satul Todyuvtsi. Este situat pe ambele maluri ale râului Veselina, într-o zonă pitorească.

Bagalevtsi este o localitate veche. Aici, în anii de dominație otomană, a trăit popa Marco, autorul celebrei „Cronici din Elena”. Tot el a fost preot în biserica „Sf. Nicolae” din Elena. În timpul atacului jaf în anul 1800, el împreună cu popa Doyno au salvat obiectele bisericii – antimins (față de masă pentru ritualuri care acoperă altarul) și potirul (cupa pentru Împărtășanie) și au fugit cu ele în Bagalevtsi.

În imediata apropiere a satului Bagalevtsi se află un mare copac vechi, numit de către populația locală „Elefantul”.

Copacul Elefant are 1300 ani și este de un stejar de vară. Înălțimea sa este de 23 de metri, iar circumferința – 7,5 m. Copacul este deja uscat din anul 2010 – fără ramuri, numai stem. Din fericire, a lăsat urmași sănătoși, care pot fi văzuți pe pantele din apropiere.

Pentru a păstra această pădure târâtoare pentru generațiile viitoare, 13 hectare din împrejurimi au fost declarate ca zona protejată.Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net12172541