Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Crama Ostrov, OstrovCod 1228


Tărâmul mirific al Ostrovului a tăinuit și a transmis din vechi timpuri o cultură a viței-de-vie și a vinului, ce a fost readusă la viață de noii proprietari ai S.C. Ostrovit S.A.
Domeniile Ostrov sunt situate în sud-vestul județului Constanța, de-a lungul malului drept al Dunării, pe terasa superioară, având o lungime de 30 de km. Vinurile obținute în această cramă au particularități de noblețe și originalitate, care le conferă o personalitate puternică și distinsă. Vinurile Domeniile Ostrov respectă și promovează cerințele de calitate ale Uniunii Europene.

Izvoarele arheologice ne-au arătat faptul că, încă de acum cel puțin 3000 de ani, regiunea cunoscută astăzi ca fiind Ostrovul a fost sinonimă cu viticultura și, implicit, cu vinificația. De-a lungul timpului, sub diferite forme, la Ostrov s-a făcut vin.

Cultivarea se făcea pe suprafețe mari, ceea ce a impus viticultura ca fiind un element distinctiv pentru viitoarea provincie romană. După cucerirea Daciei, administrația romană a introdus noi sortimente de viță-de-vie și noi procedee de tăiere și practici de vinificație.  Cultivarea viei nu a încetat nicio clipă, nici în perioada migrației popoarelor, nici în secolele de ocupație turcească a Țărilor Romane.

Cultura viței-de-vie pentru romani ținea nu numai de lucrul manual, ci și de o întreagă spiritualitate, artă și mentalitate care a marcat profund această civilizație. Vinul se regăsește în diversele creații artistice și în sculpturile romane, iar totul stă sub semnul lui Bachus, căruia, conform legendei, în vene îi curgea vin și nu sânge. Descoperirile făcute în zonă au scos la suprafață mai multe reprezentări ale lui Bachus și ale ciorchinelui de strugure.

Producătorul de vinuri Domeniile Ostrov este patronat de către omul de afaceri Horia Culcescu din anul 2001. Din 2005 și până acum, la Domeniile Ostrov s-a investit pentru reconversia plantațiilor prin programe anuale succesive, sisteme de irigații, dotarea cu echipamente și utilaje specifice. De asemenea, cele două stații de vinificație Ostrov, respectiv Lipnița au fost aduse la standarde moderne.

Domeniile Ostrov reprezintă brandul sub care Ostrovit S.A. produce vinurile din Podgoria Ostrov.

Soiurile care se cultivă la Domeniile Ostrov sunt următoarele: Merlot, Cabernet Sauvingnon, Fetească Neagră, Pinot Noir, Syrach și Rebo pentru vinurile roșii. Pentru vinurile albe se cultivă soiurile: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris, Fetească Albă, Fetească Regală, Riesling Italian, Mușcat Ottonel  și Cramposie.
Principalele game de vinuri marca Domeniile Ostrov  sunt următoarele: Domeniile Ostrov Reserve, Cetatea Durostorum, Canaraua Fetii, Pacuiul lui Soare, Domeniile Ostrov, Premiat, Labyrinthum  și Vinăria Ostrov.

În prezent, Domeniile Ostrov  are o suprafață agricolă de aproximativ 2000 de hectare, cu un areal viticol de 1200 de hectare, 400 de hectare livadă (cais, piersic, măr, prun, cireș, vișin, nuc), 150 de hectare de teren arabil ce urmează a fi plantate si 200 ha de sere. Domeniile Ostrov include cele două mari centre : Ostrov, cu un total de cinci ferme și o suprafață de circa 600 ha și Lipnița, cu un total de nouă ferme și o suprafață de circa 1000 ha.



Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net



13767425