Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Muntele Athos (Dealul), Veliko TărnovoCod 2501


Dealul Muntelui Athos este situat în Veliko Tărnovo și a fost un centru cultural și educativ al capitalei vechi, dar, de asemenea, și sud-estului întreg european. Astăzi aici se află Universitatea Veliko Tărnovo. Printre vegetația sa ies în evidență traseele deosebite, băncile și locul de joacă, și, uneori, sunt organizate și evenimente de motociclete.

Dealul este numit Muntele Athos, pentru că în Evul Mediu aici au fost mai multe mănăstiri, printre care mănăstirea „Sf. Maria Odigitria”, în care Evtimii din Tărnovo a mutat școala sa literară de la mănăstirea „Sf. Treime”. Despre Muntele Athos Grigore Țamblac a scris: „În orașul Tărnovo este un loc separat doar de un râu. Se vede întreg și plin de iarbă, udarea se face cu foarte multă apă curgătoare și înainte de a vă bucura gustul, vă încântă ochiul cu frumusețile voluntare; i-a crescut o pădure extensivă deasă și rece, este plin cu toate fructele și diverse flori”. Din apele curgătoare de la Muntele Athos, pe care le-a descris Grigore Țamblac, astăzi nu sunt alte izvoare. În primele decenii ale secolului XX-lea numai un singur pârâu (așa numitul Pârâu întuneric) cobora și se vărsa în Yantra până la stația Veliko Tărnovo. Lângă Mănăstirea „Sf. Maria Odigitriya” se afla un puț, numit Fântâna fără pietre. Drumul, care a mers pe lângă Pârâul întuneric, se numea „Drumul vinului”, fiindcă de la el peste râu ducea direct în via m. Marmara. La acest drum se afla Fântâna febrilă. De la el luau apa pentru a trata pacienții cu febră.Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net12150563