Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Muzeul de Artă, Drobeta Turnu SeverinCod 1452


Clădirea care adăposteşte muzeul a fost construită de familia Sabetay, una dintre cele mai bogate şi mai renumite din zonă, prin 1890, de o echipă de arhitecți-constructori italieni. Rafinamentul si somptuozitatea interioarelor sunt valentele care îi confera alura unui palat. Cristalul venetian în glasvanduri si oglinzi dau un surplus de bogatie.

După 1971, clădirea a intrat în proprietatea Partidului Comunist Român, fiind amenajată ca reşedinţă a cuplului Nicolae si Elena Ceauşescu, iar din 1990 ea a intrat in patrimoniul Ministerului Culturii.

Muzeul de Artă se evidenţiază prin rafinamentul și somptuozitatea interioarelor, decorurile în stucaturi baroce, şi lambriuri sculptate în lemn de stejar cu frize aurite, completate de picturi murale, mozaicuri de oglinzi și vitralii. Cristalul veneţian în glasvanduri şi oglinzi, şi coloane cu capiteluri compozite. Candelabre în stil baroc sau arta 1900, lucrate din bronz aurit şi cristal de Veneţia. Mobilier baroc, stil Ludovic al XV – lea și Ludovic al XVI-lea, şi sobe de teracotă italiană. Şi luminatoare cu vitralii la etaj.

Printre autorii celebri din sec. XIX ale căror opere sunt găzduite aici se numără Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Sava Hentia, Misu Popp, şi lucrări ale unor pictori din sec. XX precum Luchian, Petrascu, Pallady, Tonitza, Dimitrescu, Sirato, Stoenescu, Iser, Ressu.

Tot aici se regăsesc aproape o sută de lucrări semnate de pictorul mehedinţean Ghiata, ca şi lucrări ale unor exponente feminine ale artei, precum Rodica Maniu, Micahela Eleuteriade, Lucia Dem. Balacescu, Magdalena Radulescu, Margareta Sterian.

Sculpturile în marmură, piatră, lemn, şi bronz sunt semnate de Medrea, Baraschi, Irimescu, Jalea, Borgo Prund, Dorio Lazar, Lucaci.

Icoanele și arta decorativă religioasă, arta brâncovenească, tapiseriile şi arta decorativă modernă şi contemporană completează colecţiile muzeului.

În Palatul baroc, cum este el cunoscut, se organizează periodic expoziții cu lucrările artiștilor tezaurizați și ai pictorilor contemporani și se desfășoară manifestări culturale la care, în decursul unui an, participă peste 50.000 de persoane.

 Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net12827871