Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Muzeul Etnografic Dolna Oriahovitsa, Dolna OriahovitsaCod 2578


Muzeul Etnografic din Dolna Oriahovitsa este o ramură a Muzeului de Istorie din Gorna Oryahovitsa. Situat în casa familiei Kozlevi, care a fost monument restaurat din anul1970.

La parter puteți vedea cuptor în aer liber, soba, hambar din scânduri și o sală de expoziție, iar la partea de sus – camera de oaspeți, război de țesut și o sală pentru tineret. Curtea este frumos amenajată și plantată cu plante tipice regiunii.

Casa-muzeu etnografic – Dolna Oriahovitsa a fost deschisă în ajunul Paștelui – 15 Aprilie 1993. Muzeul Etnografic este situat în zona de 2 acri de peste 400 de metri pătrați și o zonă de expoziție. Volumul total este alcătuit din două părți separate. Se compune din două părți separate. La parter există hambar de scândură, cuptor în aer liber, soba, case din mediul rural și sala de expoziție, care prezintă costume și îmbrăcăminte urbană din secolul XIX – XX, obiecte de uz casnic de valoare – ieșite din grija mâinilor autodidacților meșteri locali. În partea de sus este haet-ul (cameră de oaspeți), care surprinde ochiul cu culori luminoase pe covoarele țesute în casă și atrage cu căldura și confortul casei de oaspeți din Dolna Oryahovitsa; camera de tineret este în stilul anilor ’30 ai secolului XX-lea și războiul de țesut orizontal. Hambarul este complet restaurat și adaptat pentru showroom. Curtea este spațioasă cu plantații tipice satului. Pot fi văzute și elemente unice legate de grădinăritul popular aici, în timpul secolelor XIX și XX. Grădinarii locali sunt renumiți pentru măiestria lor mult dincolo de granițele țării.
Aici sunt stocate mai mult de 1.000 de artefacte, documente și fotografii care reprezintă caracteristica etno-demografice și socio-tradițională pentru zona Gorna Oryahovitsa. De asemenea, sunt incluse unicate cu privire la dezvoltarea grădinăritului a imigranților din zonă în timpul secolelor XIX-XX. Muzeul Etnografic este declarat monument cultural de importanță locală.Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net12828122