Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Muzeul Sătesc, FrăteștiCod 1022


Înființat în 1978, Muzeul Sătesc din Frătești, județul Giurgiu a fost denumit simbolic „Muzeul Școlar Dacia”.

Acesta cuprinde o colecție de unelte de silex, ceramică din epoca fierului (Hallstatt și La Tene), unelte și podoabe din epoca fierului, toate descoperite prin săpături arheologice efectuate în zona comunei și în vecinătatea ei, unelte agricole și piese de port popular.

 

Muzeul este structurat pe mai multe secţii. Cea mai importantă este cea de istorie veche, care cuprinde colecţii de silexuri, vase şi fragmente ceramice, unelte şi arme, idoli zoomorfi şi antropomorfi din paleolitic şi neolitic etc.

În cariera de pietriş şi nisip a satului, prin anii ’70, au fost descoperite fosile de cerb uriaş, fragmente osoase ale unui strămoş al elefantului, oase de camelide, de rinocer şi de multe alte animale, aduse aici, în muzeu.

O altă secţiune este cea dedicată epocii metalelor. Din epoca bronzului datează o importantă aşezare identificată în vechea vatră a satului. De acolo au fost prelevate resturi ceramice, vase întregi, o seceră, un toporaş din bronz, alte câteva obiecte din acelaşi material.

Epoca dacică este foarte bine reprezentată. Din acest motiv s-a dat numele muzeului sătesc «Dacia». Avem în colecţii artefacte care provin din două aşezări dacice, una situată în apropierea actualului Frăteşti, iar alta, mai mare şi mai bogată, pe vatra veche a satului. Din această perioadă se dețin vase din ceramică cenuşie şi neagră, fructiere, ulcele, opaiţe, obiecte de podoabă şi chiar un cârlig de pescuit.

În 1968, a fost descoperit un tezaur dacic de secol II-I î.Hr., care cuprinde peste 200 de monede de argint, fără inscripţii, pe avers cu un cap stilizat de zeitate, iar pe revers cu un călăreţ pe cal, reprezentaţi prin linii şi globule.

Muzeul mai deţine şi o bogată colecţie etnografică, una de carte şi multe multe alte obiecte.Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net12484383