Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Observatorul Astronomic, BelograchikCod 2600


Observatorul Astronomic – Belogradchik este unul dintre cele două observatoare ale Institutului de Astronomie la Academia Bulgară de Științe, împreună cu Observatorul Național Astronomic – Rozhen. Este situat în orașul Belogradchik în nord-vestul Bulgariei.
Observatorul a fost fondat în 1961 la inițiativa profesorului de fizică local Hristo Kostov și a devenit primul observator școlar din țară. La mijlocul anilor ’70 este folosit de Institutul de Astronomie ca bază pentru monitorizarea sateliților artificiali ai Pământului, iar din anul 1976, Institutul se ocupă de funcționare deplină a instalației.
Initial, observatorul are 15 inch Cassegrain care reflectă tipul de telescop fabricat de Zeiss. În 1969, în cupola de 6-picioare este montat telescop de 60 de inch tot de tip Zeiss, care este cel de-al doilea si cel mai mare telescop din țară. În 1994, a fost furnizat un al treilea telescop de 14 inch de tip Schmidt-Cassegrain produs de Selestron și instalat într-un dom construit anterior, de 4-picioare.Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net12503719