Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Pereţii Calcaroși de la Petroșani, PetroșaniCod 1230


Pereții calcaroși de la Petroșani constituie un monument situat pe teritoriul administrativ al comunei Deleni, sat Petroșani și este considerat monument al naturii de tip geologic, zoologic, ştiinţific.

Pereții calcaroși impresionează prin aspectul rezultat în urma acțiunii agenților externi, prin eroziunea apelor, și sunt compuși din depozite cretacice cenomaniene, în care se remarcă prezența conglomeratelor și resturilor fosile de amoniți, lamelibranhiate, echinide.

Suprafața totală a zonei este de 8 ha iar flora este formată din plante rare, xerofile și calcifile.

Peisajul, aflat la poalele satului dobrogean, învăluie în mister şi poveste întreaga zonă, iar zgomotele diurne ale turmelor de oi, se izbesc de pereţii albi şi îmbracă cătunul într-un ecou deosebit.

Pereţii calcaroşi ai cheilor au fost de multe ori spaţiul perfect pentru competiții de escaladă și alpinism, dar și un spațiu de de antrenamente pentru trupele de vânători de munte ce se aflau în cazarma din Petroșani.

Deleni este o comună în județul ConstanțaDobrogea, România, formată din satele Deleni (reședința),  Petroșani,Pietreni și Șipotele.

Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Deleni se ridică la 2.388 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 2.534 de locuitori.

Majoritatea locuitorilor sunt români(94,1%), cu o minoritate de turci (1,8%).

Pentru 4,06% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută.

Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (93,3%), cu o minoritate demusulmani (2,05%).

Pentru 4,06% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.

Localitatea Petroșani arată ca un sat ridicat din piatră, cu garduri de piatră, pe o talpă de piatră, ca o scurgere de lavă închegată.

În trecut, satul s-a numit Köseler iar la recensământul din 2002 avea o populație de 614 locuitori.

Cercetările realizate aici au scos la iveală urme ale existenței localității, de prin secolul V î.Hr, astfel că s-au găsit oseminte ale unui luptător get și alături o grămadă de vârfuri de săgeţi din bronz şi un vas de ofrandă din lut, acoperit cu un capac.

Obiective turistice Deleni:

– Pereţii Calcaroşi din localitatea Petroşani

– Mănăstirea Deleni

– Mormânt roman găsit pe perimetrul localităţii Pietreni

 Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net13084867