Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Rezervația Arheologică “Castelul Antic Transmariska”, TutrakanCod 2411


Localitatea romană Transmariska apare la 40-50 de ani după Hristos. Până la sfârșitul secolului al III-lea, este un post militar permanent în limesul Dunării. În legătură cu construcția și reorganizarea grandioasă militară a limes-ului Dunării, Transmariska a fost vizitat de către împăratul Dioclețian în anul 294. Sub autoritatea sa a început să se construiască vechiul castel. Construirea cetății a fost terminată în anul 299, când Dioclețian vine în oraș pentru a doua oară.
Cetatea romană și bizantină, situată sub orașul modern, are o suprafață de 65 de acri. O parte din turnurile sale sunt pătrate, inclusiv turnul restaurat nr. 1 al peretelui nordic al cetății, descoperit și cercetat arheologic în perioada anilor 1995-1997. Turnul are o ușă în spate pe peretele vestic. În anii 2000-2001 a fost restaurat și conservat.
În zona blocată între străzile „Krepostta” și „Petar Beron”, a fost descoperit și Peretele sudic al Transmariska, cu două turnuri – unul cu o potcoavă și celălalt de ventil. Este un monument arheologic important și un obiectiv turistic interesant.
Castelul antic „Transmariska” a fost declarat monument cultural de importanță națională în anul 1968.Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net12501426