Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Biserica Ortodoxă Sfânta Treime, AlfatarCod 2405


Biserica creștină „Sfânta Treime” este un monument cultural. Biserica a fost construită în anul 1846 și este o clădire de piatră cu trei naosuri și o absidă pe peretele estic. Pe intrarea de vest este construit un mic adăpost.
Astfel de adăugiri arhitecturale ale fațadei nu sunt comune în domeniul arhitecturii pentru bisericile noastre, fapt care determină unicitatea obiectivului. De remarcat este decorarea pereților cu numeroase arcade oarbe. S-a constatat că, sub tencuiala actuală sunt picturi murale unice în natură și ca producție, care au fost acoperite de tencuiala pereților după arderea clădirii în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Atrag atenția și decorațiile sculptate pe tron și ușa iconostasului. În biserică sunt păstrate icoanele originale ale școlii Tryavna ale pictorilor Dosyu Kosyuv și Angel Dosyuv – anul 1846. Sunt expuse icoane ale Fecioarei Maria, Sf. Treime, Sf. Dimitar, Sf. Haralambiy și Ioan Botezătorul.Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net12678420