Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Biserica Sfinții Voievozi, BabiciuCod 1569


Biserica Sfinții Voievozi din Babiciu a fost construită jurul anului 1833, fiind inclusă în lista monumentelor istorice a județului Olt.

Primele reparații ale bisericii au avut loc în 1892, urmând cele din 1929. Pictura lăcașului a fost restaurată în 1966.

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil se sărbătoresc în fiecare an pe data de 8 noiembrie. Sfinții Arhangheli sunt “sfinții cu sabii” care au grijă de sufletele oamenilor atunci când aceștia mor pentru a le conduce pe lumea cealaltă, în rai sau în iad, în funcție de viața fiecărui om în parte.

Se spune că în zonele montane, cei doi sfinți sunt considerați drept ocrotitori ai oilor. Stăpânii oilor fac în acestă zi o turtă mare din făină de porumb numită turta arieților. În dimineața de 8 noiembrie turta este aruncată în sus în tarlaua oilor. Dacă turta cade cu fața în sus se spune că este semn bun, de bucurie în rândul ciobanilor, considerându-se că toate oile vor avea miei, iar dacă turta cade cu fața în jos este mare supărare fiind semn al sărăciei, al nefertilității.

Încă din cele mai vechi timpuri se spune ca Arhanghelul Gavriil este perceput ca fiind ocrotitorul mamelor, fecioarelor, pruncilor și copiilor el fiind cel care a dat de veste Fecioarei Maria că va naște pruncul Iisus Hristos. Tot el este și cel care stăpânește ciuma împreună cu Sfântul Haralambie.

După o legendă, Mihail ar fi fost inițial un om simplu însurat cu o fată frumoasă pe nume Stancuța. După căsătorie fata s-a transformat într-o femeie rea, iar pentru răbdarea pe care a avut-o Mihail cu ea, Dumnezeu, l-a făcut sfânt.

Atunci când viața unui om este în cumpăna, se spune Arhanghelul Mihail își face apariția lângă patul celui aflat în suferință și se așează la capul lui dacă acesta este sortit morții, sau la picioarele lui dacă mai are de trăit. Dacă omul își dă ultima suflare, Sfântul Mihail stă la dreapta muribundului aflându-se într-o permanentă luptă cu diavolul care stă la stânga pentru a lua sufletul omului în iad. Arhanghelul îi taie capul cu sabia, iar sângele se împrăștie prin toată încăperea, motiv pentru care, după un deces se văruiește camera în care omul și-a dat ultima suflare.

Sfântul Mihail este văzut în mod tradițional, drept un înger războinic, aflat permanent în luptă cu diavolii. Sfântul Mihail se războiește cu diavolii ori de câte ori aceștia încearcă să fure astrele cerești Luna și Soarele prilej cu care apar eclipsele. Tot Arhanghelul Mihail se luptă cu nevasta lui Scaraoțchi, Mamareaua, pe care o împiedică să arunce gerul peste oameni. Din acest motiv după cum bine știm cu toții această zi mai este numită din popor și „vara Arhanghelilor”, anunțând trecerea de la un anotimp la altul, de la o stare la alta, de la o vreme călduroasă și frumoasă la una ploioasă și mohorâtă.

 



Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net



14509777