Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Cetatea Medjid Tabia – SilistraCod 2394


Fortăreața turcă Abdul Medjid /Medjidi Tabia/ este situată la sud de Silistra și este cea mai bine păstrată dintre cele 6 puncte de întărire a sistemului de fortificații turcesc, care a jucat un rol important în Războiul din Crimeea și în Războaiele ruso-turce (anii 1853-1856 și 1877-1878). A fost construită din cauza necesității de a consolida în continuare orașele dunărene, atunci când râul este în curs de creștere, ca o graniță naturală a Imperiului Otoman. Ideea construcției acestui sistem de fortificații militare a fost a inginerului militar german Helmut von Moltke, care a vizitat orașul în anul 1837.

Cetatea a fost construită în perioada anilor 1841-1853, cu munca voluntară a 300 de bulgari. Principalii meșteri sunt din Dryanovo, iar tăietorii de pietre sunt în regiunea Silistra. În timpul construcției cetății s-au construit primele temple monolitice renascentiste în zona Silistra – Alfatar (anul 1846) și Kalipetrovo (anul 1847). Construcția cetății a atras atenția sultanului Abdul Medjid, care în anul 1847 a venit acolo și a studiat lucrările de construcție. De aici și numele cetății – Medjidi.
Cetatea a fost finalizată pe vremea guvernatorului Said Pașa, în ajunul Războiului din Crimeea și a jucat un rol major în acesta. În luptă din jurul fortului participă scriitorul rus de geniu Lev Nicolaevici Tolstoi (anii 1828 – 1910 d.Hr.).
Instalația a fost utilizată în mod activ în Războiul pentru eliberarea bulgarilor, războiul ruso-turc din anii 1877-1878. Zidul fortăreței are forma unui cap hexagonal și ajunge la o înălțime de 8 metri. Pe lângă acesta, există un șanț cu apă care a servit atât pentru obstrucție, cât și pentru adăpost.
Medjidi Tabia este singura parte complet păstrată din cetatea interioară și exterioară, a erei otomane din Bulgaria.Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net11712611