Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Moscheea Kurshumlu, SilistraCod 2401


Moscheea Kurshumlu din orașul Silistra este un monument cultural de importanță locală. Clădirea a fost construită în primele decenii ale secolului al 17-lea.
Moscheea Kurshumlu este de așa-numitul „tip sultan”. Sala de rugăciune este acoperită cu o cupolă masivă din piatră, care este „plasată” pe o bază pătrată și patru pandantive. Construcția este din calcar și mortar cu pietre cioplite. Cupola are o construcție cu dublu strat de piatră și cărămidă. Decorația murală datează din perioada anilor 1730-1800 și este executată extrem de profesionist.
Se crede că clădirea a fost construită în secolul al 17-lea de către maeștrii din Arbanasi (albanezi), dar în momentul reparațiilor s-au găsit fundații mai vechi care datează clădirea la o sută de ani mai devreme. Unii cercetători asociază arhitectura Moscheii Kurshumlu cu o școală a marelui arhitect otoman Mimar Sinan. Informații privind Moscheia oferă călătorul-scriitor Evliya Chelebi, în timpul turneului său prin această parte a Imperiului Otoman. Moscheea Kurshumlu a fost a doua ca importanță în Silistra după Moscheea Bayraktar. A fost construită în secolul al 18-lea și a fost una dintre cele mai mari moschei de pe tărâmurile bulgare, dar a fost demolată în anul 1940, după un cutremur puternic.
În anul 2004 s-a lansat un proiect pentru a restabili Moscheia Kurshumlu, în valoare de 102.000 de dolari. O treime din sumă este furnizată de către Ambasada SUA. Au fost restaurate fațadele și ipsosul, picturile murale și ușa din față. Moscheea a fost deschisă în anul 2006, dar la scurt timp după ce orașul a construit o nouă moschee, templul religios a căzut din nou în uitare.Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net13114092