Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Galeria de Artă, BerkovitsaCod 2106


În apropierea Catedralei „Sf Nikolai” este clădirea veche a școlii „Vasil Levski „, a orașului, din 1870 – astăzi Galeria de Artă a orașului.
După reconstrucția clădirii școlare, pe 15/03/1980 s-a deschis o nouă expoziție a Galeriei de Artă. Prima ei expoziție a fost deschisă pe 09.02.1969.
Fondurile și expunerea galeriei sunt stocate și sunt afișate lucrări ale unor artiști celebri din întreaga țară în departamentele: – icoane pictură, sculptură, grafică, desen animat, artă si arta Renasterii aplicate. Sunt un total de peste 1500 de lucrări. Un loc special îl au și artiștii din Berkovska – Jordan Jirkov, Dimitar Dimitrov Kutsarov, Cyril Vodenitcharov Angel Konstantinov, Iordanka și Boyan Stoyanov și altele.
Anul 2010 a fost marcat de o expoziție a lui Dimitar Dimitrov Kutsarov, la 30 de ani de la mutarea în clădirea adaptată a școlii vechi „Vasil Levski” și 41 de ani de la crearea Galeriei de Artă City în Berkovitsa.
În același an, cu o ceremonie spectaculoasă a fost plasat semnul memorial – placa pe fațada galeriei pentru a ssărbători 200 de ani de la iluminare din Berkovitsa. Admiratori și oaspeți au recreat reconstrucția școlii.
Galeria de Arta – Berkovitsa este una dintre cele mai vechi galerii din nord-vestul Bulgariei.Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net12503513