Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Grădina Zoologică din Călăraşi, CălăraşiCod 1247


Una dintre cele mai mari Grădini Zoologice din România, atât ca suprafață de teren pe care este amplasată, cât și ca număr de specii, dintre care câteva unice în țară. Singura grădină zoologică din România care reproduce jaguarul, tigrul siberian şi struţul Emu, deţinând specii unicat, cum ar fi hipopotamul şi urşii de Alaska (grizzly).

Gradina ZOO din Călăraşi deține un număr impresionant de specii de animale, mamifere, păsări, pești exotici, reptile exotice etc.

În cadrul grădinii zoologice se pot admira: lei, tigri siberieni, leoparzi, jaguari, hipopotam, porcușor pitic vietnamez, urși de Alaska, Tibetan, maimuțe pavian cu mantie, cerbi (carpatin, lopatar), mufloni, lame, capre negre, ponei, ratoni, iepuri de Angora, veverițe (Degu), porcuşori de Guineea, nutrii, chinchila, aricei albi; o mare varietate de păsări exotice, pelicani, lebede (albă, neagră), papagali (Nimfă, micul şi marele Alexander, petus ondulat, papagalii pitici), păuni, fazani (auriu, argintiu), găinuşe, bibilici, pupeze, raţe şi gâşte sălbatice, gâscă de Nil, berze, cocoşul de munte, pescăruşi pitici, struţi (emu, african, nandu), păsări răpitoare (vultur, uliu, bufniță), peşti exotici, decorativi, piranha; reptile exotice, şerpi, pitoni (de stâncă, Burma, Indian, Carpet), boa (Curcubeu), şarpele Regal, şopârle cu solzi, Iguana verde, crocodilul de Nil, broaşte ţestoase, tarantule etc.

A fost înființată în 1980, la 1 iunie și și-a deschis porțile sub conducerea lui Gheorghe Tatavura care a adus câteva specii de mamifere (sălbatice și domestice), precum și o colecție de păsări exotice ce-i aparțineau.

Din anul 1990 la Grădina Zoologică din Călărași sunt găzduite animale unicat în Romania, lucru care s-a datorat schimburilor de animale între Grădina Zoologică din Călărași și alte astfel de locații din străinătate. În 10 ani s-au obținut peste 60 de exemplare de tigrii siberieni și jaguari. O parte din acești tigri au ajuns la „Circul Globus” unde au fost dresați și participă la spectacole.

Grădina Zoologică din Călăraşi se poate mândri cu faptul că în ultimii ani a reprodus peste 50 de tigrii siberieni, instituţia reprezentând un spaţiu ce asigură perpetuarea speciilor în captivitate – Pepiniera din Bărăgan.

Grădina ZOO din Călărași este o „exportatoare” pentru celelalte grădini zoologice din România. O pereche de animale unicat în țară îl formează urșii de Alaska (grizzly), ce au peste 1,2 tone greutate și care au făcut parte din colecția lui Nicolae Ceaușescu, după 1990 ajungând la Călărași.

Cea mai nouă construcție în cadrul Grădinii Zoologice Călăraşi este „Aquaterrarium”, construcție care însumează o colecție de animale acvatice: pești exotici, reptile exotice, șerpi, crocodili etc.Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net13085015