Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Monumentul Dobrotitsa, DobrichCod 2024


Dobrotitsa era un boier, domnitor feudal privat al despotismului și Dobrogei in Cetatea Kaliakra de la 1347 la 1385. Surse venețiene de la sfârșitul secolului al 14-lea se referă la Dobrotitsa ca un „despot bulgar”. Între 1393 și 1397, în timpul domniei fiului său Ivanko, Karvuna cade sub loviturile turcilor otomani, care deja au domnit în Turnovo, Regatul Shishman.
În 1346, împreună cu fratele său Teodor și 1.000 de soldați, împărăteasă bizantină Anna de Savoia asistă la luptele interne din palat. În 1348 s-a instalat in cetatea Midia, un bastion cucerit în 1357 de Emona (la Capul Emine) și Kozjak (azi Prezentare generală).

Impreuna cu liderul valah Vladislav Vlaicu din 1369 este inclus în coaliția ortodoxă împotriva ungurilor, pentru a-l ajuta pe Ivan Sratsimir.

Mai târziu, s-a stabilit la Varna și acolo a format flota, care în 1374 a acționat pe drumul spre coasta Trapezundului. Flota era mică, dar puternică.

Astfel, inspirate din numele Dobrotitca, sunt numite regiunea Dobrogea (pronunția numelui său în turcă), Dobrich și două sate – Dobrudzha Dobrotitca în Silistra și Dobrotitca în districtul Tărgoviște.

În orașul Dobrich, cu excepția monumentului lui Despot Dobrotitsa, mai există acolo un cartier numit după numele său.Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net13108802