Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Muzeul de Etnografie, DrăcșaniCod 1534


Muzeul de etnografie din Drăcșani a fost înființat în 1971, având ca profil istoria locală. Acesta face parte din categoria muzeu comunal.

Expune obiecte de etnografie și istorie locală.

Clădirea muzeului a fost construită în anul 1926.

În cadrul muzeului se regăsesc:

– descoperirile arheologice din comuna Drăcșani;

– obiecte agricole;

– obiecte de uz casnic;

– diverse tablouri și icoane;

– costume populare;

– arme vechi;

– monezi vechi;

– obiecte de uz casnic.

În curtea muzeului se găsește și Monumentul Eroilor căzuți în urma conflictului celui De-al Doilea Război Mondial. Pe corpul monumentului se evidențiază numele tuturor eroilor.

Drăcșani este un sat în comuna Drăcșenei din județul Teleorman, Muntenia, România. Satul Dracașni a luat naștere din despădurirea unei mici părți din marea pădure a Deliormanului, de către Dragu și Ana (Dragu al Anei), care și-au pregătit terenul pentru arat și păscutul vitelor. Aceștia, atrași de frumusețile naturii, de pârâul Burdea, de apa bună de băut, cât și de fertilitatea solului, au săpat pe acest loc primul bordei, în jurul căruia s-au săpat, mai târziu, noi așezări omenești cu de denumirea de: Dragu-Ana, de unde mai târziu: Drăgușani, și apoi: Drăcșani.

Drăcșenei este o comună în județul Teleorman, Muntenia, România, formată din satele Drăcșani, Drăcșenei (reședința), Odobeasca și Satul Vechi.

Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Drăcșenei se ridică la 1.791 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 2.127 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (95,53%), cu o minoritate de romi (1,68%). Pentru 2,68% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută. Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (96,48%). Pentru 2,96% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.

Pe 15 august, odată cu sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, este sărbătorită anual ziua comunei.

La nivelul comunei există 4 școli:

– școala cu clasele I-VIII Drăcșani;

– școala cu clasele I-IV Drăcșenei;

– școala cu clasele I-IV Odobeasca;

– grădinița Drăcșenei.

 



Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net



12532874