Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Muzeul de Etnografie, StejaruCod 1553


Etnografia este o știință care clasifică popoarele lumii, studiază compoziția, originea și răspândirea lor, urmărește evoluția culturii lor materiale și spirituale, moravurile și particularitățile felului lor de viață, legăturile cultural-istorice reciproce etc. Este folosită în antropologie și unele ramuri ale sociologiei.

Muzeul de Etnografie Stejaru a fost inaugurat în anul 1982.

Colecția expune de-a lungul a 4 încăperi piese de arheologie și numismatică, documente și piese de istorie memorială (locală), piese de etnografie (piese de port tradițional, piese de interior, unelte de uz casnic și de uz gospodăresc).

Stejaru este o comună din Muntenia, formată din satele Bratcovu, Gresia, Socetu și Stejaru (reședința).

Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Stejaru se ridică la 1.968 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 2.318 locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (94,66%). Pentru 5,34% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută. Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (93,45%). Pentru 5,34% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.

Activitățile specifice zonei vizează:

– administrația publică locală;

– agricultură – cereale păioase (grâu, orz, ovăz, secară), plante prasinoase (porumb, floarea soarelui), vița de vie, legume, zarzavaturi, zootehnie (bovine, porcine, ovine, caprine, păsări, familii de albine);

– silvicultură.

Activitățile economice principale:

– morărit și panificație;

– comerț;

– prestări servicii;

– cultura plantelor.

Alte obiective turistice din comună vizează:

– 4 biserici ortodoxe;

– situl arheologic din satul Gresia;

– pădurea Didești-Neaga;

– fondul de vânătoare și bazine hidrografice pentru pescuit.Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net12704470