Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Palatul de Justiție, RuseCod 2309


Palatul de Justiție din orașul Ruse se află în centrul orașului, în capătul de nord al Pieței Libertății, peste drum de fântâna circulară. Clădirea este construită pe locul fostei Piețe Balakcha (Piața de pește). Mai târziu, pe acest loc se afla și Circul din Ruse. Sub cupola sa a funcționat pentru scurt timp și cinematograful „Olimpiya”, care mai târziu s-a transformat în locul unde se află acum poșta veche.
Palatul de Justiție din Ruse a fost proiectat ca prima clădire de acest fel din Bulgaria. Proiectul inițial a fost întocmit de arhitectul Nikola Lazarov, iar mai târziu, o echipă din cadrul Ministerului Justiției, cu arhitectul P. Koychev, l-a revizuit. Ca urmare a faptului că în același loc într-o vreme se afla casa ministrului justiției, construcția a fost întârziată câțiva ani. De aceea, Palatul de Justiție din Sofia a fost ridicat mai întâi.
Construcția celui din Ruse a început în anul 1929 și s-a finalizat în 1939. Deschiderea acestuia a fost marcată la 28 ianuarie, 1940. Interiorul clădirii a fost proiectat integral de arhitectul Papazov, iar vitraliile – de prof. Ivan Penkov. Execuția acestora a fost realizată în Germania. Coloanele de marmură și podeaua de granit, scările dublu curbate, cu o frumoasă balustradă și ornamente de diverse culori captează atenția.
Figurile sculptate de pe fața da clădirii au fost proiectate și realizate de prof. Lyubomir Dalchev în 1938.
De-a lungul anilor socialiști, aici erau găzduite Consiliile Județean și Orășenesc ale orașului Ruse. Din 1990, devine din nou Palatul de Justiție.
Pe locul fântânii circulare, cândva a existat o stație de autobuz, care sunt denumite toate Cabina de sticlă. Stația este o amintire fermecătoare pentru locuitorii orașului Ruse, deoarece era unul dintre locurile de întâlnire a îndrăgostiților.Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net12688272