Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Teatrul de Păpuși de Stat Dora Gabe, DobrichCod 2069


Fondat ca un teatru profesional la 1 ianuarie 1963. Are realizate peste 120 de spectacole. De pe scena sa au pornit pe drumul lor artisti ca Ștefan (Teddy) Moskov. El a participat la festivaluri si turnee internationale si este deținătorul mai multor premii. Teatrul a prezentat spectacole in Rusia, Croatia, Mexic, Germania, Elvetia, Italia, Ungaria, Austria, Spania si Afganistan.

În anul 1952, luna februarie, actorii de teatru dramatic, Mihail Mihailov si Nicolai Novakov pregatesc primul spectacol de papusid in Dobrich – „Scufita Rosie”. Rolul principal este incredintat lui Ruska Tsekova – conducator artistic al teatrului de papusi de amatori din Dobrich.

La 1 ianuarie 1963, prin decret al Consiliului de Ministri, teatrul de papusi a fost nationalizat si a devenit o filiala a dramei. Prin Decretul din 1 aprilie 1981 teatrul de papusi a devenit un institut independent.

În activitatea de 60 de ani a teatrului au fost create 210 de piese, jucate in 12.400 de spectacole in fata a circa 1 209 000 spectatori. In afara de acestea sunt jucate peste 150 de spectacole in strainatate, prin participari la festivaluri si turnee – Slovacia, Iugoslavia, Mexic, Afganistan, Elvetia, Italia, Germania, Ungaria, Austria, Spania si Turcia in mod repetat. Teatrul a castigat numeroase premii din participari la festivaluri.Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net12688196