Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Cetatea Medievală în Apropiere de Okorsh, OkorshCod 2471


Cetatea bulgară medievală timpurie din apropierea satului Okorsh a fost stabilită în timpul Primului stat bulgar și este situată pe terasa de est a râului uscat Srebrenska. Mai mulți ani de cercetări arheologice ai Conf. Dr. Gheorghi Atanasov au dovedit o cultură materială bogată a populației locale în secolul XI-X. Există descoperiri arheologice unice.

Cetatea medievală Kaleto este situată la 3 km vest în linie dreaptă de la centrul Okorsh. Este situat pe o proeminență foarte alungită în valea uscată a râului arid Srebrenska. Ea are o formă pentagonală neregulată, cu o suprafață de aproximativ 45 de acri. Este cel mai bine fortificat perete, care împiedică accesul dinspre nord-est, unde este cel mai accesibil. Acest zid avea trei turnuri. Aici a fost intrarea. În fața peretelui urmează un șanț. Urme ale unei a doua bariere, tăind drumul spre intrare, pot fi văzute la aproximativ 80 m în fața peretelui. Astăzi, cele mai multe dintre ziduri sunt distruse pentru că până nu demult de aici s-au luat pietre pentru construcții arată ca o carieră abandonată. Zidul cetății a fost de 3,5 m lățime și păstrat până la o înălțime de 1,2 m. Este construit din pietre lipite cu lut galben. Fețele sunt modelate de o lespede mare de piatră, iar interiorul este umplut cu pietre mici. În mijlocul peretelui se văd pietre care formează o față verticală. Poate că acest lucru a fost făcut în scopul de a consolida peretele, datorită lățimii mari și lipirii slabe. Zidul a fost construit direct pe sol, fără o fundație. A existat în perioada secolului al IX-XI.



Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net



12544646