Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Cetatea Medievală “Baba Vida”, VidinCod 2591


Baba Vida, numită de asemenea turnurile Baba Vida, este o cetate medievală din Vidin.
Este considerată singura cetate conservată în întregime din Bulgaria. Numele Baba Vida cu care este cunoscută astazi, provine din legenda populară.
Cetatea a servit pentru a proteja conducătorul local, în aproape toat Evul Mediu.
Baba Vida este situată în marele cot al fluviului Dunărea de la Vidin.
În mod semnificativ a fost extinsă și consolidată în timpul domniei țarului Ivan Sratsimir. O mare parte a clădirilor la momentul respectiv, au rămas intacte. Orașul cetatii Vidin este fortificat – este numit de turci cetate virgină, deoarece ea nu a fost niciodată cucerită prin forță.
În forma sa actuală, castelul are o curte de peste 5 acri. Se compune din doi pereți principali (2 dreptunghiuri concentrice) si 4 turnuri. Cele din afara zidurilor sunt înconjurate de un șanț cu apă, peste care a fost ridicat de pod (acum de piatra) la intrare.
Construirea cetății actuale a început în secolul al 10-lea într-un loc în care înainte de a exista un observator roman. S-au stabilit mai multe perioade de construcție.

Cetate este pe locul în care a fost localizată o cetate romană, care a fost construită în secolul al 3-lea. Mai târziu a devenit principala parte, cea mai fortificata (folosită drept castelul conducătorului local) a cetății orașului, iar zidul înconjoară apoi orașul (cel mai vechi cartier astăzi din Vidin cetate).
Castelul medieval a fost construit pe bazele existente ale unei cetati romane. Este o lucrare de construcție bulgară. Primele lucrari ale cetatății datează în urmă la sfârșitul Primului Regat Bulgar. În cronicile bizantine se spune că cetatea Vidin a rezistat asediului care a durat aproape opt luni. În acest asediu trupele bizantine au fost conduse de împăratul Vasile al II-lea. Dintre clădirile din acea perioadă astăzi au rămas relativ doar unele mici. Cele mai multe au conservate ziduri și turnuri, și sunt situate pe Dunăre.
Aproape întreaga perioadă a celui de-al Doilea Regat Bulgar, cetatea Vidin este cel mai important fort în nord-vestul Bulgariei. Cea mai mare extindere a castelului s-a făcut în timpul domniei țarului Ivan Sratsimir care a domnit în Vidin. El va locui în cetatea Vidinului ca într-un castel feudal. Pe parcursul acestei perioade, sunt construiți un număr semnificativ de pereți interiori și turnuri. Acesta a fost apoi extins la cetate, similar cu cea pe care o avem și astăzi.
Printre oasele găsite aici Prof paleo-ornitolog Zlatozar Boev a stabilit șapte specii de păsări, dintre care au dispărut de mult timp din această parte a țării: cocoșul de munte (Tetrao urogallus) și Macara (Grus grus). De mare interes este constatarea rămășițelor de curcan domestic (Meleagris gallopavo Domestica.) – Printre primele din țară.
Baba Vida Cetatea a jucat un rol important în timpul dominației otomane. Pe parcursul acestei perioade au fost realizate o serie de lucrări. La sfarsitul anilor fortareața din secolul al 18-lea nu mai este folosită în scopuri defensive și servește în principal ca depozit de arme și închisoare.
Cetatea Baba Vida are și un muzeu. În interiorul cetatii sunt protejate o serie de artefacte și informații despre istoria sa. Având în vedere că cetatea este deschisă pentru vizitele turistice s-a conservat aproape tot aspectul său în stare naturală.
Este principala atracție turistică a orașului și este între cele o sută de site-uri turistice ale BTS. În galerie, între peretele exterior și interior spre Dunăre este construită o scenă de teatru de vară.




Did you spend the night/ are you planning to spend the night in the region?
If yes, how many nights do you intend to/have spend in the region?
Post ID
Post Name
Post URL


codelist


booked.net



14366400