Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

4 idei de concediu in Romania pentru 2018


Nu mai ai idei de concediu in Romania? Ai mers deja în toate locurile cunoscute din țara noastră? Ei bine, află că încă mai sunt o mulțime de locuri de vizitat în România, zone turistice foarte frumoase, cu potențial turistic mare, care merită vizitate.

Problema turismului în România este că nu este valorificat la adevăratul potențial. În afară de destinațiile de la munte și litoralul romanesc (plus câteva excepții), locurile cu potențial turistic din țara noastră suferă la capitolul popularitate. Sunt o mulțime de destinatii de vacanta in tara. Numai în sudul României sunt peste 700 de obiective care așteaptă turiști.

Te-ai săturat de concedii la munte sau la mare, sau vrei să încerci ceva nou?

Îți oferim 4 idei de concediu in Romania, în locuri foarte frumoase dar mai puțin cunoscute. Pentru a diversifica oferta turistică propusă, fiecare dintre cele 4 destinații va fi încadrată într-una dintre următoarele categorii de importanță: cultural, religios, divertisment și sănătate.

  1. Geamia Hunchiar, Constanța – Destinație cu însemnătate culturală

Geamia Hunchiar este una dintre cele mai reprezentative obiective din Constanța, din perspectiva însemnătății imense pe care o are pentru istoria și diversitatea culturală a orașului. Numele profine din limba turcă și înseamnă ”guvernator”.

Edificiul de cult a fost a fost ridicat în anul 1867, din rămășitețe unui zid de apărare construit de turci în vremea dominației Otomane.

Geamia a fost avariată în timpul celui de-al doilea război mondial și a fost închisă. A rămas în această stare până în anul 1990, când reprezentanții comunității musulmane din Constanța au decis renovarea sa.

La interior, edificiul este înfrumusețat cu covoare persane, picturi care redau scene religioase și tablouri cu versete din Coran, cartea sfântă a religiei musulmane. Principalul element de cult din interiorul geamiei este mihrabul, spațiul în care imamul desfășoară slujbele. În fața mihrabului este așezat un covor persan de culoare roșie, lucrat manual, dăruit de președintele Turciei în anul 2001.

În dreapta mihrabului este poziționat minbarul, un balcon de lemn cu trepte care reprezintă calea lui Allah (întotdeauna impare ca număr), unde imamul predică în zilele de sărbătoare și în fiecare zi de vineri.

  1. Mănăstirea Mraconia, Cazanele Dunării – Destinație cu însemnătate religioasă

Lăcașul religios a fost ridicat inițial în anul 1523 sub supravegherea Episcopiei de la Varset, de către banul Nicola Gârlișeanu, dregătorul zonei de graniță dintre Caransebeș și Lugoj. Numele mănăstirii înseamnă ”loc ascuns” sau ”apă întunecată”.  Mănăstirea a primit hramul Sfântului Ilie.

Locul ales a fost unul strategic, pe locul unui fost punct de supraveghere și dirijare a vapoarelor de pe Dunăre, care purta numele de ”la balon”.

Edificiul a fost distrus în timpul războiului ruso-austro-turc dintre anii 1787 și 1792. În anul 1931 s-a demarat procesul de reconstrucţie a mănăstirii, finalizat în anul 1947.

Mănăstirea a fost din nou demolată în anul 1967, odată cu demararea construcţiilor la hidrocentrala Porţile de Fier I. Ruinele fostei aşezări au fost atunci inundate de apele Dunării, fapt pentru care a căpătat numele de „Mănăstirea de sub ape”.

După căderea comunismului se iniţiază planul de reclădire a mănăstirii, la cererea Mitropoliei Olteniei. Piatra de temelie este pusă în anul 1993, iar construcţia este finalizată în anul 1995. Din vechea mănăstire se mai păstrează încă şi azi doar uşile împărăteşti şi o candelă.

  1. Ana Aslan Health Spa, Eforie Nord – Destinaţie cu însemnătate curativă

Centrul de spa Ana Aslan din Eforie Nord este considerat un templu modern pentru relaxare, sănătate şi frumuseţe, un loc ideal pentru idei de concediu in Romania (atunci cand se doreste un concediu de odihna). În cadrul centrului se realizeată proceduri de terapie antistres, dar şi vechi ritualuri de relaxare împletite cu programe de reîntinerire sau de reconturare a siluetei. De asemenea, locaţia este renumită şi pentru baza de tratament şi recuperare.

Centrul balnear oferă servicii de terapii cu apă sărată, nămol sapropelic colectat din lacul Tehirghiol, îmbinate cu proceduri ultramoderne cu laser, ultrasunete sau ionizare.

Servicii oferite: 

  • Masaj: cu nămol, aroma relax, thali’stones, masaj sabai, reflexoterapie, masaj shiro dara, masaj ayurveda, masaj anticelulitic, deep tissue massage, masaj cu pietre vulcanice, injecții intramusculare, EKG sau aerosoli.
  • Ritualuri faciale: Revolution Eyes, ayurveda face lift, klapp gold, algo pur, x-treme hyaluron infusion, stripexan cu Regestril, diamod facial, klapp vitamina A, asa klapp, algo lift, facial alchemy Gerovital/ Aslavital, thali’ source.
  • Slim fit: cellu – contour signature care, alge bath, wrap in chocolate, fitness cu/fără instructor, thali’ svelt silhouette wrap, total simulator, cooling sculpting legs care, cellu-contour signature care.
  • Hidroterapii: hidromasaj, mud bath, cataplasmă cu nămol, împachetare cu parafină, jacuzzi, baie de plante, duș subacval, piscină cu apă sărată, saună, duș masaj Vichy.
  • Tratament de detoxifiere: beautiful legs program, drenaj limfatic.
  • Tratemente anti-aging corporale: golden therapy, anti-aging odyssey, diamond ceremony.
  • Mezoterapie: tratamente faciale, tratamente corporale.
  • Eletroterapie: terapie cu laser; terapie cu ultrasunete, bioptron, galvano terapie.
  • Relaxare pentru bărbați: stress relief massage, energy boost, man klapp power.
  • Sport și sănătate: kinetoterapie, hidro-kineto terapie, program pentru dureri de spate, program de relaxare cervicală.
  1. Natura Dino Park, Constanța – Destinaţie de distracţie

Parcul tematic, cu o suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi, găzduieşte aproximativ 68 de exponate de animale, de la dinozauri până la animalele din prezent. Parcul dispune de o zonă specială, Insula Haţeg, pe care sunt expuse animale şi dinozauri care au trăit exclusiv în România, toate în mărime naturală.

O altă atracţie interesantă este reprezentată de elementele care descriu pas cu pas evoluţia umană.

Secțiuni tematice:

  • Dinozauri
  • Dinozaurii din Insula Hațeg
  • Era Mamiferelor – Era Glaciară
  • Evoluția umană
  • Fosilele și influența lor în mitologia antică
  • Fauna Europei contemporane în pericol

Natura Dino Park oferă informaţii complexe despre viaţa preistorică, ecologie și mediul înconjurător. Scopul parcului este acela de a informa şi educa oamenii asupra naturii, a conservării ecologice şi biodiversităţii.

Drept urmare, dacă eşti în cautarea unei destinaţii de vacanta in Romania, nu ezită să incluzi şi aceste obiective în planurile tale. Dacă ai nevoie de extra-îndrumare, îţi recomandăm aplicaţia ghid turistic Audio Travel Guide.

Este ideală pentru a găsi uşor noi idei de concediu in Romania şi oferă informaţii complete despre peste 700 de obiective din România, atât în format audio cât şi text. Datorită sistemul de GPS integrat, aplicaţia te poate ajuta să-ţi alegi cele mai scurte rute auto către obiectivul ales, dar şi să fii la curent în fiecare moment cu locul în care te afli, toate acestea fiind posibile şi fără conxiune la internet.

Suntem siguri ca prin intermediul aplicatiei noastre, oricine poate sa-si gaseasca foarte multe idei de concediu in Romania si sa beneficieze de un ghid audio atunci cand ajung in vacanta mult dorita!




codelist


booked.net



14084365