Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Cum îţi alegi trasee turistice Romania personalizate


Turismul are un potenţial imens de dezvoltare la noi în ţară. Fie că vorbim de excursii pe trasee turistice Romania (turism itinerant) sau de excursii de sejur, oamenii pasionaţi de turism au de unde alege. Diversitatea foarte mare de locuri cu potenţial turistic ridicat a făcut ca ţara noastră să fie vizitată anul trecut de aproape 11 milioane de turişti, dintre care trei sferturi au fost români.

Deşi cei mai mulţi dintre români îşi programează concedii la munte sau concedii la mare, există mii de destinatii de vacanta in tara noastră cu un potenţial turistic foarte mare. De exemplu, numai în cele şapte judeţe din sudul României sunt peste 800 de obiective turistice.

Cu atâtea locuri frumoase in Romania pentru vacanta, nu este deloc dificil să gaseşti locul sau traseul turistic perfect pentru tine. Singura întrebare care ar trebui să conteze în planul de vacanţă al unui român ar trebui sa fie „unde mergem in concediu?”.

Să spunem că eşti pasionat de turism itinerant. Nu eşti persoana care să-şi petreacă vacanţa într-un singur loc, drept urmare cauţi întotdeauna cele mai frumoase trasee turistice Romania. Cum procedezi?

Una dintre variante este să apelezi la o agenţie de turism pentru planificarea traseului. O altă variantă este să iei o hartă a României şi să îţi planifici personal ruta de urmat. O a treia variantă, cea mai simplă şi mai eficientă, este să-ţi instalezi o aplicaţie care să te îndrume îndeaproape în stabilirea traseului.

Odată cu evoluţia tehnologică au apărut astfel de soluţii interactive pentru planificarea vacanţelor. Una dintre ele, şi cea pe care o vom prezenta astăzi, este sistemul Audio Travel Guide, un ghid turistic audio care nu ocupă mai mult spaţiu decăt o aplicaţie obişnuită în meniul dispozitivului tău mobil.

Serviciul este implementat de Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor (CCMP) Europroject România, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Vraţa şi Camera de Comerţ şi Industrie Ruse, în cadrul proiectului Cross Border Cooperation (CBC) Audio Travel Guide.

Cum te poate ajuta aplicaţia Audio Travel Guide să stabileşti trasee turistice Romania?

Aplicaţia permite stabilirea traseului de urmat pentru sute de destinatii turistice in romania, într-un mod foarte uşor de utilizat şi „user friendly”.

Cum funcţionează? Este simplu. Serviciul dispune de GPS încorporat, astfel că poate fi utilizată exact ca şi cum ai folosi o hartă fizică, doar că mult mai interactiv. Aplicaţia funcţionează inclusiv în mod offline, astfel că elimini din start riscul de a nu avea acces la ea într-o zonă cu semnal la internet slab sau inexistent.

Harta aplicaţiei are deja prestabilite locaţiile a peste 800 de locuri de vacanta in Romania, împărţite în cinci categorii de importanţă: culturale, religioase, de divertisment, de sport şi de sănătate. Fiecare obiectiv dispune de informaţii personalizate despre istoria locului, cele mai interesante locuri de vizitat, modalităţile prin care îţi poţi valorifica cât mai eficient timpul, dar şi distanţa pe care o ai de parcurs de la locaţia ta până la destinaţie. Şi toate aceste informaţii sunt disponibile atât în format audio, cât şi în format text. Serviciul poate fi descărcat din App Store (iOS) şi Play Store (Android).

Cum stabileşti un traseu de vacanta in Romania cu aplicaţia Audio Travel Guide?

Este simplu. În primul rând, arunci un ochi peste toate obiectivele turistice care se află în regiunea geografică vizată de tine şi stabileşti locurile pe care vrei să le vizitezi.  Următorul pas este să îţi desenezi ruta dorită. Serviciul te va ajuta să stabileşti distanţa pe care o ai de parcurs din poziţia ta până la primul obiectiv şi distanţa pe care trebuie să o parcurgi de la o destinaţie la alta.

Aplicaţia nu este utilă doar pentru etapale iniţiale ale stabilirii traseului dorit, ci este eficientă şi pe parcursul excursiei. Dat fiind faptul că serviciul se bazează pe GPS, vei şti întotdeauna poziţia în care te afli, prin activarea serviciului de localizare. Acest lucru reprezintă un element esenţial într-o excursie de tip turism itinerant. O altă soluţie importantă oferită de serviciul Audio Travel Guide este faptul că poţi afla în orice moment dacă dacă există vreun obiectiv turistic pe o arie de 1000 de metri, astfel că vei fi în fiecare moment la curent cu locaţiile cu potenţial turistic din jurul tău.

Aşadar, stabilirea unor trasee turistice Romania devine o misiune tot mai uşoară. Datorită dezvoltării noilor tehnologii şi a gradului superior de flexibilitate de care dispun, modul de practicare al turismului se schimbă. Implementarea soluţiilor tehnologice în domeniul turistic, şi aplecarea lor tot mai mult asupra turistului, nu generează decăt avantaje, resimţite în eficientizarea modului în care acesta îşi organizează excursiile.
codelist


booked.net12158243