Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

Cauti locuri frumoase in Romania sau Bulgaria pentru vacanta?


Ce preferați când vine vorba de locuri frumoase in Romania pentru vacanta? E drept ca, in ultimii ani, industria turistica a vecinilor de la sud de Dunăre a luat un avant considerabil față de turismul de la noi din țară, însă forța de dezvoltare a României pe partea de turism este încă mare.

Cele două țări au un potențial turistic relativ apropiat. Există variante de locuri frumoase in Romania pentru vacanta, cam la fel de multe precum există și în Bulgaria. Diferența o face însă nivelul de angajament în investiții, o balanță care înclină destul de mult spre partea bulgarească.

Intrebarea este insa, ce preferați in materie de destinatii turistice: Romania sau Bulgaria?

Găsim munte și mare în ambele cazuri? Sigur că da. 

In principiu, ce este de vazut in Romania se regăsește într-o oarecare măsură și în Bulgaria. Evident, in acest caz punem accentul pe cele două zone intens promovate în cele două țări: zone de munte și zone de litoral.

  • Cauti de exemplu destinatii la munte în România? Ai la dispoziție o listă destul de lungă de stațiuni, precum Predeal, Bușteni, Sinaia, Poiana Brașov, Bâlea Lac, Păltiniș, Vatra Dornei și altele.
  • Vrei zone turistice montane în Bulgaria? Și aici lista e lungă: Bansko, Borovets, Pamporovo, Razlog, Veliko Târnovo și altele.

Este vară și vrei să mergi la mare, dar ești nehotărât dacă să alegi România sau Bulgaria. Și în acest caz alegerea o vei face în funcție de impulsul de moment, dat fiind faptul că ambele țări dispun de stațiuni turistice cu ieșire la Marea Neagră.

  • Pe litoralul românesc ai de ales între stațiunile Mamaia, Costinești, Vama Veche, Mangalia, Eforie Nord, Neptun, Olimp sau Saturn.
  • Bulgaria vine însă tare cu stațiuni turistice pe litoral precum Nisipurile de Aur, Albena, Balchik, Sunny Day, Elenite, Pomorie, Sozopol, Nessebar sau Obzor.

Ce e drept, în acest caz, Bulgaria este în avantaj când cine vorba de condițiile oferite, în raport cu prețurile. Dar, în fond, oricare dintre țări ai alege și oricâte idei de vacanta ai avea, dispui în ambele cazuri de o ofertă generoasă de destinații turistice.

Cum sunt prețurile?

Principala condiție de care țin cont majoritatea turiștilor când caută răspunsul la întrebarea ”unde mergem in vacanta” este prețul. Mulți spun că este mai ieftin să își petreacă perioada de concediu in tara. Alții spun că este mai rentabil să meargă în vacanță în Bulgaria. După cum se vede părerile sunt împărțite. Este clar însă că poți să petreci vacante ieftine in Romania, dar și în Bulgaria. Depinde numai de dorința fiecăruia, de așteptările pe care le are fiecare de la obiectivul turistic ales.

De exemplu, în cazul ambelor situații, poți merge într-un loc în care să cheltuiești foarte mult dar să spui că a meritat, pentru că serviciile și locația au fost ireproșabile. În egală măsură, poți cheltui foarte puțin dar cu toate astea să fii nemulțumit, dacă experiența trăită în locul ales nu s-a ridicat la așteptări.

Dar dacă nu vreau nici munte nici mare? Vreau să îmi petrec concediul vizitând obiective turistice. Ce aleg?

Ei bine, în acest caz lucrurile ar putea să genereze câteva necunoscute. Unde să merg? În România, lucrurile probabil că sunt mai clare. Dar ce e de vizitat în Bulgaria?

Ideal este să folosești o soluție ajutătoare. Un ghid turistic, în principiu, ar putea să te ajute în acest caz. Dar merită să investești într-un ghid? În ultima vreme da, merită, și știi de ce? Pentru că e gratis.

E free pentru că există aplicații de ghid turistic care pot înlocui ghidul uman. Aplicația Audio Travel Guide este un exemplu în acest sens.

Serviciul, dezvoltat de Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor Europroject România, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Vraţa şi Camera de Comerţ şi Industrie Ruse, este un ghid turistic audio ”de buzunar” care oferă informații detaliate despre peste 1500 de zone turistice din Romania și Bulgaria, atât în mod text cât și în mod audio.

Aplicația prezintă date despre obiective turistice precum muzee, case memoriale, biserici, mănăstici, sculpturi, parcuri naturale, pesteri, conace, vinării și multe alte locurim atât din România cât și din Bulgaria.

Audio Travel Guide funcționează la fel de bine și fără conexiune la o rețea de internet, datorită sistemului GPS integrat. Același sistem permite aplicației să afișeze o hartă pe care sunt plasate toate cele peste 1500 de obiective, opțiuni de setare a traseului ales, măsurarea distanței de parcurs, poziția ta exactă în orice moment, dar și un buton care îți arată dacă există locuri de vizitat pe o rază de 1000 de metri în jurul poziției tale.

Aplicația poate fi descărcată din App Store (iOS) și Play Store (Android).

Așadar, ce alegi când vine vorba de obiective turistice: Romania sau Bulgaria?

Părerile vor fi mereu împărțite. Întotdeauna vor exista oameni care vor alege concedii in Romania, în egală măsură cum există oameni care aleg să-și petreacă vacanțele în Bulgaria. Ideea este că ambele țări dispun de oferte turistice relativ asemănătoare. Drept urmare, nu trebuie decăt să alegi cu inima. Ține cont de dispoziția pe care o ai, timpul pe care îl ai la dispoziție, de buget, de părerile familiei sau ale oamenilor cu care mergi în vacanță, iar acolo unde ai nedumeriri, poți apela la ajutorul unei aplicații ghid turistic pentru îndrumare.
codelist


booked.net12880453