Serviciul AudioTravelGuide poate fi accesat GRATUIT, fara suprataxa, de pe orice telefon sunand la +40. Costul este cel al unui apel normal catre o retea fixa!
Sig Top
ROBG Audio Travel Guide App
Google Play Store
App Store

19000

INFO

OBIECTIVE PE JUDETE

3 locuri din Romania ideale pentru o vacanta de neuitat


Tara noastra este leaganul a mii de locuri cu potential turistic, zone care spun povesti foarte frumoase din istorie sau locuri cu peisaje unice in lume. Din toate aceste locuri de vizitat insa, doar cateva beneficiaza de o promovare la nivelul pe care il merita. Tot acolo se comaseaza cea mai mare masa de turisti in fiecare an.

Exista insa si alte locuri deosebite in Romania care nu sunt cu nimic mai prejos decat celelalte, singura diferenta fiind facuta de nivelul de promovare. Trebuie constientizat faptul ca cele mai frumoase locuri din Romania nu sunt neaparat cele care sunt promovate intens. Tara noastra propune zone turistice incredibile, locuri care au forta sa-ti ofere acel ceva care iti va ramane in minte pentru toata viata.

Exista insa oameni care se straduiesc sa aduca la lumina aceste locuri. In cadrul unui proiect care isi propune promovarea a peste 700 de locuri de vizitat in Romania, Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor Europroject România, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Vraţa şi Camera de Comerţ şi Industrie Ruse, a lansat o aplicatie care ofera informatii complete despre aceste zone, cu scopul de a largi imaginea de ansamblu asupra a ceea ce poti vizita in Romania.

Dintre acestea, am ales trei dintre cele mai frumoase locuri din romania de vizitat, din alte zone decat cele deja arhicunoscute.

locuri din Romania care iti vor ramane in minte toata viata:

  1. Statuia lui Decebal, Orşova

Statuia sculptata pe o stanca, pe malul stang al Dunarii in zona Cazanelor Mici (golful Mraconia), in apropiere de orasul Orsova, infatiseaza chipul lui Decebal, ultimul rege al Daciei. Dimensiunile monumentului sunt impresionante: basorelieful are o inaltime de 55 de metri si o latime de 25 de metri, numai nasul masoara 7 metri in lungime si 4 metri latime, iar lungimea ochilor este de 4.3 metri. Este cea mai inalta sculptura in piatra din Europa.

Lucrarile de sculptare a stancii s-au realizat in conditii extrem de dificile. Lucrul la realizarea acestei sculpturi incredibile a durat zece ani (intre 1994 si 2004) si s-au realizat doar in perioada martie – octombrie a fiecarui an. 12 sculptori-alpinisti au lucrat la sculptura, sub indrumarea atenta a sculptorului Florin Cotarcea.

Actiunile de sculptare a stancii au fost realizate cu unelte mici, usoare, din cauza locului in care era amplasata lucrarea. Fiind necesar transportul cu barca pana la locul ales, sculptorii carau in spinare, fiecare, cate 40 – 50 de kilograme de ustensile clasice pentru sculptat: ciocanul pneumatic, spitul si barosul.

De la baza stancii pana la nivelul in care a fost realizata sculptura alpinistii trebuiau sa escaladeze stanca timp de jumatate de ora. Alte probleme intampinate pe parcursul lucrarii au fost cele legate de manevrarea schelelor, caldura insuportabila de pe timpul verii dar si viperele, specie de serpi prezenta in zona.

Ideea monumentului i-a apartinut lui Iosif Constantin Dragan, om de afaceri si istoric amator, si a costat peste un milion de dolari.

Exact in acelasi lor, dar pe celalalt mal al Dunarii, pe malul sarbesc, este amplasata placa memoriala „Tabula Traiana”, veche de aproape 2000 de ani. Monumentul, cu o lungime de 4 metri si o latime de 1.75 metri, a fost ridicat de imparatul roman Traian, cu scopul de marca marsul trupelor romane spre Dacia si victoriile imperiului roman contra regatului dac in timpul celui de-al doilea razboi daco-roman, dintre anii 105-106.

  1. Crama Domneasca, Segarcea

„Pamantul mult visat”, in latina, Crama Domneasca este unul dintre domeniile pe care Casa Regala a Romaniei le-a administrat inca din 1884, in timpul regelui Carol I. Momentul a marcat, de asemenea, nasterea Administratiei Domeniilor Coroanei.

In total, Casa Regala a Romaniei administra doisprezece domenii, care aveau rolul de a sustine financiar familia regala si de a crea centre de pentru implementarea si promovarea celor mai noi tehnici agricole din vremea respectiva. Crama Domneasca era singurul domeniu cu destinatie viticola.

Crama a fost construita intre anii 1906 – 1908 in forma de cruce greaca, dupa un proiect realizat de arhitectii Iosif Exner si Jean Pompilian, fiind una dintre primele constructii din beton armat din Romania.

Vinurile, cu denumire de origine controlata, erau produse din 60 de soiuri de struguri si insoteau Familia Regala la toate dineurile diplomatice si evenimentele oficiale, fiind martore la evenimentele istorice care au avut in prim plan regalitatea romaneasca. Vinurile Cramei Domnesti au fost medaliate cu aur la nenumarate concursuri internationale (Paris, 1936, de exemplu).

Arhitectura plantatiei a fost modificata radical de comunisti, cu scopul de a favoriza productivitatea in detrimentul calitatii. Dupa caderea comunismului, domeniul viticol a ramas in paragina, pana in anul 2002, 10 mai (de Ziua Regalitatii), cand a fost preluat de familia Anghel si readus la forma initiala, cea de dinainte de instaurarea regimului dictatorial.

In 2005 plantatia de 300 de hectare a fost readusa la arhitectura de odinioara, monarhica, impartita in 60% soiuri negre de struguri si 40% soiuri albe.

In prezent, Crama Domneasca pastreaza vinuri vechi din perioada anilor 1917 – 1974, fiind pastrate in sticle marcate cu insemnele regale. Pentru a pastra spiritul regal al cramei, sticlele produse pastreaza inca forma primelor recipiente create in vremea regalitatii.

  1. Microdelta din Constanta

Microdelta face parte din complexul Muzeal de Stiinte al Naturii Constanta si se intinde pe o suprafata de aproximativ 6 hectare. Scopul pentru care a fost creata, in anul 1985, a fost acela de a oferi vizitatorilor o imagine de ansamblu, cat mai complexa, a peisajului natural dobrogean.

Zona, de o frumusete naturala aparte, este alcatuita din 46 de specii de animale, cu un efectiv de peste 170 de exemplare, precum:

  • avifauna actavica, cu pelicani, rate, gaste salbatice si lebede
  • avifauna terestra, cu pauni, fazani si alte pasari
  • mamifere, precum mufloni, cerbi lopatari si capriori

Din anul 2010, s-a reusit aducerea unui exemplar de cal mongol din rasa Equus prijewalsky. din Dobrici, Bulgaria. Elementul faunistic, alcatuit predominant din exemplare considerate a fi „monumente ale naturii” si specii rare, este inspirat indeaproape din fauna care se gaseste si in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.

Zona este atent supravegheata de administratori, animelele fiind ocrotite in cel mai mic detaliu. In acest sens, locul este pastrat identic cu mediul natural in care traiesc acestea, fara platforme de beton sau bare imprejmuitoare, regimul alimentar este unul specific fiecarei specii in parte, iar iarna animalele beneficiaza de adaposturi incalzite.  Microdelta dispune de asemenea, de un centru de salvare si adapostire a animalelor orfane, aduse de diverse persoane.




codelist


booked.net



14083952